Tuesday, July 26, 2011

345. Heidi's House by the Side of the Road


Det finns många fördelar med att bo i ett underbart grannskap som Upper East Side; det är (med New York-mått mätt) tyst och rent, Central Park ligger bara ett stenkast bort, och det finns hundratals trevliga restauranger och barer. Många av dessa är renodlade kvarterskrogar som praktiskt taget bara besöks av Upper East Side-bor, och eftersom folk inte vill berätta om sina hemliga smultronställen har vissa av dem nästan helt fallit utanför den krog-radar som hos de flesta New Yorkers är väldigt finjusterad. I dagens tips ska vi berätta om ett av dessa ställen, Heidi's House by the Side of the Road.


Heidi's House är en vinbar gömd på en anonym gata här på Upper East Side. Det är ett litet ställe med ett femtontal sittplatser, och vi på redaktionen har tillbringat lika mycket tid där som vi gjort på Decibel och 3 Star Diner (vi snackar dagar, och förmodligen veckor.) Anledningen till att vi älskar Heidi's House är att det lilla stället är fyllt av värme, kärlek och goda viner; en kombination som är både svårfunnen och svårslagen.

Det finns 15-20 viner på menyn, och de har alla valts ut av Heidi själv. Hon köper ständigt in nya sorter, så vid nästan varje besök hittar man något nytt att prova, och skulle du ha svårt att bestämma dig kan du naturligtvis provsmaka tills du hittat rätt. Förutom vin serveras det dessutom mycket goda tilltugg att mumsa på, och ställets Mac'n'Cheese, samt deras Date Pudding är våra favoriter.


Heidi's House är en mysig och genuin grannskapskrog, långt bort från myllret på Manhattans södra delar. Det är ett ställe att besöka när du vill dricka lite vin med någon du tycker om, och det är svårt att inte känna sig välkommen när Heidi står bakom baren.


View Larger Map
Heidi's House by the Side of the Road
308 E 78th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

1 comments:

Johanna said...

Har nyligen hittat bloggen och älskar alla tips! :-) Prima :-)

Post a Comment