Friday, March 5, 2010

136. David Copperfield's House of Beer


Öl är någonting åtminstone hälften av Ett annat New York-redaktionen är ohämmat förtjust i. Detta intresse har sträckt sig så långt att jag är med i en ölklubb, där ett tjugotal personer (dom flesta med stora skägg) samlas någon gång i månaden och provar olika ölsorter. Dessa trevliga sammankomster sker på olika pubar runtom i stan, men allt som oftast återvänder vi till en av Upper East Side's bästa ölpubar; ett ställe som är namne med både en känd magiker och en av Dickens mest minnesvärda böcker, nämligen David Copperfield's House of Beer (minus House of Beer angående magikern och boken).


Copperfields är en typisk grannskapsbar. Folk går dit efter jobbet för att äta en burgare, träffa vänner, samt dricka en öl eller två. Inredningen sticker inte ut från mängden, utan ser ut som så många andra pubar i stan. Det som får besökare att bli stammisar är maten (DC serverar utsökta burgare) och det fina urvalet av ölsorter.


DC har över 30 olika sorter på tapp, och mer än hundra på flaska i sortimentet, vilket förklarar varför ölklubben återvänder till Upper East Side gång om annan. Man kan praktiskt taget hitta öl från världens alla hörn hos Copperfield's; från lokala bryggerier i Brooklyn till japanska varianter bryggda på ris. DC är helt enkelt en liten ölhimmel undangömd på en anonym Manhattangata.


Själv har jag upptäckt två favoriter hos David Copperfield's; Scarface Imperial Stout och Arrogant Bastard. Dessa två är otäckt starka, och med en beska som får tungan att slå volter. Dom är dock väldigt goda, och efter ett glas (dom serveras endast i vinglas på grund av styrkan) går det inte att undvika att beställa ett till. Eller är det kanske alkoholhalten som styr handlandet...


View Larger Map
David Copperfield's House of Beer
1394 York Ave (mellan 74th och 75th Street)
Manhattan

5 comments:

Annika said...

Och du som verkar bo i den underbara staden New York har ju ett ypperligt läge att besöka Bibliotekshotellet. När du har gjort det kan du väl skriva och berätta om hur det var? :-)

Matt said...

Dit måste jag nästa gång. Det finns så många barer i NY. Så många bra barer.

Anonymous said...

Vilken trevlig och bra blogg!Nu drar jag snart till New York tror jag. :)

Kicki + Tor said...

Vi sitter här och läser din blogg och det lutar åt att vi snart tar och bokar en resa till New York. Det verkar jättekul där och du har tipsat om så många mysiga ställen.

elin said...

sv: åh tack !! :D

Post a Comment