Monday, March 8, 2010

137. Lansky's


Att New York har en diner-kultur man inte kan hitta någon annanstans är vida känt. Vi har tidigare skrivit om några av våra absoluta favoriter (vilka du kan läsa om här, här, och här), och vi hittar veckovis nya ställen som är bloggvärdiga. Ett av våra senaste fynd är ett ställe som mest kan liknas vid en hybrid mellan en diner och en deli. Namnet är Lansky's, och platsen är Upper West Side.


Lansky's är en klassisk judisk deli med en modern twist. Traditionella rätter som knish och brisket står att finna på menyn bredvid burgare och pannkakor, vilket i sin tur gör att stället är perfekt för både frukost och senare mål. Inredningen och atmosfären är hemtrevlig, och man återvänder gärna för att utforska menyn ytterligare.


Förutom excellent frukostmat kan man även hitta 24 olika sorters öl på menyn. Det kanske inte är något man vill ha till sitt morgonmål, men vid en senare djupdykning i det judiska köket (där rätterna ofta är väldigt kaloririka och fyllda av smak) passar det bra att beställa in en flaska eller två från ett av New York och New Englands många mikrobryggerier.


Känner du dig hågad kan du även prova på Lansky's stolthet ”The Devil Dog”, vilket är ett veritabelt varmkorvsmonster. Djävulshunden är en vitlökskryddad foot long, som tagit ett långt bad i delins fritös, varefter den serveras med tre valfria toppings (chili con carne, Vermont cheddar, och sauerkraut för att nämna några). Jag har själv aldrig provat The Devil Dog, men har hört legender om den, och det sägs att ett par påsar samarin är ett måste efter denna dekadenta kreation. En vacker dag ska jag själv prova en av dessa kaloribomber, men till jag funnit styrkan och modet håller jag mig till pannkakor.


View Larger Map
Lansky's
235 Columbus Ave (mellan 70th och 71st Street)
Manhattan

5 comments:

Anonymous said...

Devil Dog låter riktigt god! :)

Alexandra, KAKHUSET said...

Det här är ju en perfekt blogg om man ska resa till New York! :) I like ♥

snowflake said...

Åh Gud, vad jag längtar efter detta nu!

Jessica said...

Eftersom vi blev kvar "några extra dagar" i NYC passade vi på att testa Lansky's ikväll. Tänk om det fanns ställen som detta hemma i Stockholm!

Andreas said...

Var där första kvällen på en veckas vistelse i NY i februari i år. Åt den största skinkmackan mitt öga skådat! Vill tillbaka!

Post a Comment