Tuesday, May 10, 2011

316. Lunasa


Som jag nämnde i det förra tipset här på Ett annat har det börjat bli sommar i New York! Folk har bytt ut raggsockorna mot shorts, införskaffat nya solglasögon, och styr stegen mot närmsta uteservering. Det är det sistnämnda som dagens inlägg ska handla om, och därför beger vi oss ner till East Village och en bar vid namn Lunasa.


Lunasa är en opretentiös irländsk bar, som gjord för att träffa goda vänner över en sval öl en varm sommarkväll. Förutom ett trevligt inrett inre har stället en väl tilltagen bakgård omringad av fina gamla hus som borgar för en mysig afton. Precis som hos andra sommarfavoriter som Dive 75 och The Levee finns det dessutom sällskapspel tillgängliga om man skulle vilja utmana sina vänner på ett parti av en gammal klassiker.

Förutom fina kvalitéer som kylda, starka drycker och en trevlig bakgård serverar Lunasa även mat. Pub-mat som Bangers and Mash och Fish'n'Chips står att finna bredvid klassiker som burgare och Buffalo Wings (varav vi på redax provat de sistnämnda och ger dem två tummar upp, vi glömde emellertid att plåta dem), och skulle du besöka Lunasa under eftermiddagen på lördag och söndag serveras dessutom brunch.


Lunasa är ett mycket trevligt ställe att träffa vänner och bara umgås. Deras bakgård är mysig och mycket New Yorksk, och vi rekommenderar ett besök under sommaren varmt. Mellan 4 och 7 på vardagkvällar är det dessutom Happy Hour, då det är halva priset på de där kylda, starka dryckerna man så gärna vill bekanta sig med under årets varmare månader.


View Larger Map
Lunasa
126 1st Ave (mellan 7th Street och St Marks Place)
Manhattan

2 comments:

Matt said...

Dessutom har de gratis wifi vilket är bra för oss turister.

Jonas said...

Ser nice ut! Tack för tipset

Post a Comment