Friday, May 7, 2010

163. Dive 75


Det har återigen blivit dags för Ett annat-redaktionen att bli som tonåringar på nytt. Ni kanske minns vårt tips om The Levee, en bar i Williamsburg där sällskapspel och gratis cheesepuffs är en del av charmen. Nu stundar ett tips om en liknande bar för dom dagar vi inte känner för att lämna Manhattan. Jag talar om Dive 75 på Upper West Side.


Dive 75 ligger lite undanskymt på en sidogata i skuggan av Central Park. Det är en bra bit från det brusande utelivet i dom södra delarna av Manhattan, men detta till trots har det lilla vattenhålet ett troget klientel som lockas av barens fina utbud av öl och drinkar. Dessutom har Dive 75 ett flertal exemplar av alla dom sällskapspel dom flesta av oss växte upp med (Trivial Pursuit, Fyra i rad, och Jenga, för att nämna några).


Om öl och sällskapspel inte är tillräckligt för att du ska ha en trevlig kväll med polarna bjuder Dive 75 dessutom på gratis godis. Om du råkar ha oturen att förlora tidigt i sällskapspelandet finns det även ett stort akvarium i mitten av baren som kan ha en väldigt hypnotisk effekt efter ett par öl.


Dive 75 är ett mysigt ställe; precis som hos The Levee känner man sig som hemma när man slår sig ned på dom rangliga stolarna, det är avslappnande och trevligt. Dessutom har barens Jenga-spel genom åren modifierats och utvecklats till en sorts ”Sanning eller konka-Jenga”, vilket är precis lika bisarrt roligt som det låter.


View Larger Map
Dive 75
101 W 75th Street (mellan Columbus och Amsterdam Ave)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Jag gillar det här konceptet med godis spel och öl.

Matta

Dan said...

Tre av mina favoritsaker samtidigt, det kan ju inte bli fel!

Anonymous said...

Testa glasstället Emack & Bolios på 1 Ave/81:e str. Supergott!
/Annie

Petra said...

Den här bloggen är helt otroligt bra! Jag älskar alla era tips, och ni förgyllde verkligen min och min mans senaste New York semester. Det lär bli fler! Ni har otroligt bra koll på stan, och vi vill bocka och tacka för alla era tips.

Kram!

Post a Comment