Friday, February 11, 2011

280. Pho Grand


New York's Chinatown är så otroligt mycket mer än ett renodlat kinesiskt grannskap, speciellt vad mat anbelangar. Visst hittar man några av stans bästa kinesiska restauranger i området, men det finns även ett fint utbud av matställen från andra asiatiska länder att finna om man vet var man ska leta. Pho Grand är ett av dessa, en vietnamesisk restaurang belägen i Chinatowns östra delar på Lower East Side.

Pho Grand anses vara en av stans bästa restauranger när det kommer till vietnamesisk mat. Deras signum är som namnet antyder Pho, en traditionell nudelsoppa. Det finns naturligtvis dessutom andra rätter på menyn, det har tillochmed lyckats smyga sig in några kinesiska influenser i det delikata urvalet, men det är en skål av ställets Pho som folk är villiga att vänta i upp till en timme på.


Pho är som sagt en traditionell nudelsoppa, som vanligtvis serveras med biff eller kyckling. Hos Pho Grand kan man välja att få sitt kött rått vid sidan om nudelsoppan, varpå man själv låter det tillagas i den kokheta buljongen (lite som en light-version av hot pot.) Förutom de klassiska varianterna finns dessutom räkor, fläsk, och fiskbollar som tillval.


Pho Grand är en mycket hemtrevlig restaurang. Maten är god, med smaker och dofter som förutom att kittla sinnena för tankarna till hemlagat. Skulle du inte vara sugen på nudelsoppa finns det dessutom en hel radda andra goda rätter att välja mellan, varav vermicelli med stekta räkor är en favorit här på Ett annat-redaktionen.

En stor skål Pho kostar $6.25.


View Larger Map
Pho Grand
277C Grand Street (mellan Forsyth och Eldridge Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment