Monday, February 14, 2011

281. The Best Chocolate Cake In the World


Helgen som gått har inte bara spenderats i ett skönt lugnt tempo utan några större utsvävningar, den har dessutom bjudit på ett underbart väder med vår i luften. Med solsken i blick begav vi oss ut på en långpromenad på söndageftermiddagen, utan något riktigt mål i sikte, och det visade sig att våra steg styrdes mot ett litet fik vi passerat hundratals gånger utan att riktigt ha uppmärksammat det. The Best Chocolate Cake in The World heter stället jag talar om, och med ett så ödmjukt namn kunde vi inte undgå att titta in på ett besök. SoHo är grannskapet.

TBCCITW är en Portugisisk liten café-kedja som har två restauranger i New York, med en tredje påväg. SoHo-lokalen är liten och gemytlig, med en dekor som viskar om viktorianska influenser. Menyn består av mackor, kaffe, och naturligtvis det lilla ställets signum; chokladtårta.

***EDIT***
The Best Chocolate Cake In the World har dessvärre stängt.


Chokladtårtan finns i två varianter, traditional och bittersweet. Den förstnämnda tillagas av 55% kakao, och den bittersöta består av 70% kakao, med Valrhona-choklad som huvudingrediens. Inget mjöl används i bakandet av denna dekadenta chokladbomb, vilket borgar för en mycket kompakt tårtbit. Det behövs dessutom inte nämnas att TBCCITW's signaturrätt är otroligt god.


En tårtbit kostar $6.50, och för ytterligare $1 kan du få ett glas mjölk till din dessert. Detta rekommenderas varmt av oss på Ett annat-redaktionen, då mjölken är det perfekta komplementet till den söta chokladtårtan. Om du dessutom växt upp med Dragos, även känd som Mr Walker, Den Vandrande Vålnaden, eller Fantomen, kommer du med största sannolikhet inte kunna att undgå att dra på smilbandet när du beställer ditt glas mjölk.


View Larger Map
The Best Chocolate Cake in The World
55A Spring Street (mellan Mulberry och Lafayette Street)
Manhattan

1 comments:

Mallis in real life said...

Efter en dags shopping i SoHo verkar detta vara det perfekta pitstopet!

=)

/Mallis

Post a Comment