Monday, November 1, 2010

238. Toy Tokyo


Fenomenet designleksaker är något vi är väldigt förtjusta i här på Ett annat-redaktionen. Vi har skrivit om det tidigare, och vår egna plastsamling har med åren blivit så stor att den hotar ta över hela huset. Det finns en handfull butiker här i New York som säljer dessa väldesignade små (och ibland mycket stora) figurer till samlare i alla åldrar, och en av de allra bästa är Toy Tokyo i East Village.


Toy Tokyo är en institution bland världens alla designer toy-fantaster. De flyttade nyligen till en helt ny lokal där allt från 50-talsklenoder till det allra senaste från samtidens mest populära designers finns till försäljning. Priserna ligger på allt från ett par till flera tusen dollar beroende på hur eftertraktad dyrgripen i fråga är.


Även om du inte är en samlare av designleksaker rekommenderas ett besök. Chansen är stor att du hittar något som faller dig på läppen. Vem gillar tillexempel inte Star Wars? Och nämn den 30-åring som inte haft åtminstone en Star Wars-figur under uppväxten (jag vänder mig nu främst till er manliga läsare). Samlare av Disney-prylar är också en grupp som uppmanas besöka Toy Tokyo; ni kommer att hitta fler diamanter än de sju dvärgarna någonsin kunde.


Vi på redax driver vid sidan om våra dagjobb dessutom vårt alldeles egna lilla designer toy-märke. Det heter Spök-spök, och består av en serie kramgoa små mjukisfigurer. Håll utkik efter Spök-spök och hans vänner i stadens alla designleksaksbutiker, de dyker nämligen upp på de mest oväntade ställen.


View Larger Map
Toy Tokyo
91 2nd Ave (mellan 6th och 7th Ave)
Manhattan

2 comments:

Alessandra said...

Många roliga butiker där borta! Måste vara riktigt grymt att vara där?!
Må fint!

Anonymous said...

Tack för tipset/tipsen. En med större utbud i närheten, "Fobidden Planet".
Broadway - 13th.
/Gugge

Post a Comment