Sunday, February 22, 2009

7. Kid Robot


Leksaker för vuxna, eller så kallade “designer toys” har tagit USA med storm de senaste åren. Folk köper väldesignade leksaker som inredningsobjekt, och en av ledarna inom designer toy-scenen är Kid Robot.


Kid Robot’s New York-butik ligger i SoHo, och den är en upplevelse att besöka även om du inte är intresserad av designer toys. Butiken har två plan, där övervåningen är vigd åt väskor, smycken och kläder i begränsad upplaga. På nedervåning visar de inglasade hyllorna upp leksaker av designers från världens alla hörn. Devilrobots från Japan, James Jarvis från England, och Friends With You från USA är bara några av alla designers och konstnärer som säljer sina prylar via Kid Robot.

Priserna ligger på allt mellan $3 för ett av Kid Robot’s egna dragkedjesmycken till $15.000 för en vinylfigur från Hong Kong-baserade Michael Lau.


Om du befinner dig i SoHo (vilket du med största sannolikhet kommer att göra under din New York-vistelse), så besök Kid Robot. Köp en liten vinylfigur eller en t-shirt i begränsad upplaga, och känn dig delaktig i en konstform som växer sig starkare och starkare för var dag.


Kid Robot
118 Prince Street (mellan Greene Street och Wooster Street Extension)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Kul med ett intresse för Kidrobot. Om man inte vill eller kan åka till New York för att köpa Kidrobots snygga konstverk så finns dom i Sverige också. På www.madplastic.se

Post a Comment