Wednesday, November 3, 2010

239. Fried Dumpling


Utbudet av restauranger här i New York är enormt. Femstjärniga lyxkrogar och minimala små syltor bildar ramarna för stadens matliv, och det går att hitta allt däremellan. Inför dagens inlägg har vi besökt ett av stans absolut billigaste matställen, nämligen Fried Dumpling i Chinatown.


Fried Dumpling är ett dumplingställe som inte är mycket mer än ett hål i väggen. Innanför dörrarna står tre äldre damer och lagar dumplings för allt vad tygen håller. Det finns ett par sittplatser om du skulle vilja äta dina dumplings på plats, men dessa är ofta upptagna, då stället är mycket populärt.


Menyn är väldigt enkel; Pork Dumpling och Pork Buns. För att få tag i ställets Pork Buns bör du bege dig dit tidigt, då de nästan alltid är slutsålda framåt den sena eftermiddagen, men det är dumplingens som är den lilla restaurangens riktiga signum. De rykande heta små degknytena är packade av smak, och en portion mättar rejält (5 dumplings).


Nu till huvudanledningen till Fried Dumplings popularitet, nämligen priset. En portion bestående av fem dumplings går på $1. Det priset är oslagbart, speciellt med tanke på att maten är god, och upplevelsen unik.

Ytterligare en lokal har dessutom öppnat i East Village.


View Larger Map
Fried Dumpling
106 Mosco Street (mellan Mott och Mullberry Street)
Manhattan

4 comments:

Alex said...

Hej! Precis landat i NY och bor på 39 Ave of the AMericas. Kan ni rekommendera ngt nice och mysigt frukostställe i närheten??

MIa said...

Det var riktigt billigt! Goda verkar de också!

Carolina said...

Drömblogg! Ska till New York om två veckor och det känns som att jag kan hitta alla tips jag kommer behöva här. Keep on keeping on :)

Lena said...

Ett av miina favoritställen I NYC. Jag brukar ta med mina dumplings till par ken runt hörnet. För att spana in killen sombrukar ta med sig sina burfåglar och vädra dem genom att hänga dem I ett av träden.
Kom ihåg att testa chilisåsen till.

Post a Comment