Tuesday, July 6, 2010

189. Physical Graffiti


Vi ska ut på en shoppingrunda igen, men innan dess vill vi berätta att vi lagt till en av Facebooks gilla-knappar längst ner på inläggen under kartan. Så nu kan du gilla om det är något du gillar! Härnäst på dagordningen står en tur till East Village, och en liten men mycket skön och 60-talsdoftande andrahandsbutik vid namn Physical Graffiti.


Physical Graffiti är en butik där stor vikt läggs på plagg med romantiska kvaliteter. Bland damkläderna hittar man fina, somriga klänningar, som är precis sådär luftiga och skira som man vill att dom ska vara under dessa varmare månader. Dessutom har damen som äger butiken ett öga för mönster som enklast kan liknas vid Diane von Furstenberg, vilket gör rotandet bland galgarna extra roligt.


På herrsidan hittar man en annan sorts romantik, nämligen den från 60-talet. Utan att det blir alltför mycket Austin Powers av det hela kan man i butiken hitta vilda skjortor som passar väldigt bra till tunga halssmycken och håriga brittiska bringor, blandat med lite lugnare modeller. Precis som på damavdelningen står mönster och tryck i fokus på många av plaggen, och med lite tur kan man hitta riktiga dyrgripar bland plaggen. Själv har jag hittat ytterligare en Oleg Cassini hos Physical Graffiti, det är den andra i min långsamt växande samling. Den första hittade jag hos Peachfrog.


Till sist vill jag dessutom nämna butikens fina utbud av cowboy-boots. Jag är själv inget fan av denna fotbeklädnad, men en nära vän som har flera par har funnit några riktiga guldkorn hos Physical Graffiti.

Klänningar, skjortor och boots med andra ord!

***EDIT***
Physical Graffiti har tyvärr stängt.


Visa större karta
Physical Graffiti
96 St Marks Place (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

1 comments:

Maja said...

Det ser ut att vara söta klänningar. Finns det många vintage butiker i East Village?

Post a Comment