Monday, September 28, 2009

82. Peachfrog


Det är återigen dags för ett shoppingtips, och denna gång dröjer vi oss kvar i Brooklyn, där vi riktar blickarna mot Williamsburg. Denna traditionellt judisk-ortodoxa stadsdel har på senare år blivit känd som ett av New Yorks allra hetaste områden, där man kan hitta väldigt spännande butiker i sin jakt på inredningsprylar och kläder. En butik som är inriktad på det sistnämnda är Peachfrog, där priserna inte går av för hackor.


Peachfrog är inhyst i en gammal lagerlokal, och har egentligen inte mycket charm att tala om. Det är emellertid inte charmen som lockar till upprepade besök, utan priserna och det väluppdaterade urvalet av kläder.


Allt från skor till jackor finns till försäljning, och damplagg dominerar med ca 70% av utbudet. Några av märkena man kan finna bland hyllorna och galgarna är Converse, Penguin, Betsey Johnson, samt den svenska klassikern Tretorn. Priserna är låga, och ibland kan man göra riktigt härliga fynd; vad sägs tillexempel om ett par Converse för $15? Det priset är svårslaget.


Inventariet uppdateras ständigt, och som med de flesta outlets kan man hitta mängder med fynd, eller färre, beroende på vilken dag man besöker butiken. Du kommer dock med största sannolikhet att hitta något som lockar till ett köp, butiksinnehavarna är nämligen bra på att hitta spännande artiklar. Själv föll jag senast för ett litet, men naggande gott utbud av Oleg Cassinis (mest känd för att ha designat Jackie Kennedys plagg på 60-talet) 70-talsskjortor som slumpades ut för $7 styck.


Peachfrog
136 N 10th Street (mellan Bedford Ave och Berry Street)
Brooklyn

1 comments:

Zara said...

Nedskrivet på listan över platser vi ska besöka när vi ska dit om en dryg månad! Jag gillar dina shoppinginlägg och ser gärna mer av dom.

Post a Comment