Friday, May 14, 2010

166. Nom de Guerre


Anonyma och undanskymda barer och restauranger har varit på ropet en längre tid här i New York. Det är ställen som ofta är svåra att hitta till, även om man vet var dom ligger, och när man väl är inne känns det som en personlig liten seger. Hemliga butiker finns det inte lika gott om, men dom som finns är en ren fröjd att besöka. Nom de Guerre i NoHo är en av dessa, en japansk klädbutik som är en av dom absolut skönaste i stan.


Nom de Guerre är en renodlad herrbutik belägen i en anonym källare mitt på ett av stans mest vältrafikerade shoppingstråk. Det enda som utmärker butiken är den sprayade texten på trottoaren utanför ingången, och vet man inte om att det signalerar en undangömd shoppingpärla kommer man inte på tanken att knalla ned i underjorden. Väl inne finner man emellertid ett av New Yorks absolut finaste utbud av väldesignade och snygga herrkläder som känns väldigt nu. Både Nom de Guerres egna märke, samt storheter som Comme des Garçons och Surface to Air finns till försäljning och inventariet är redigerat till perfektion. Stilen är militärinspirerad, och årets Nom de Guerre-kollektion har den algeriska motståndsrörelsen och den franska koloniseringen av nämnda nordafrikanska land som inspirationskälla.


Det finns dessutom fina accessoarer till försäljning, varav glasögonbågar från Oliver Peoples är något jag själv suktad efter en längre tid. Det bör nämnas att priserna är ganska höga; t-shirts kostar runt $100, och glasögonbågar ca $350. Nom de Guerre är med andra ord inte ett ställe att inhandla basplagg, men någon gång per år kan det vara kul att kosta på sig det där lilla extra.


Nom de Guerre rekommenderas varmt. Det är en cool butik med oerhört stiliga och trendiga plagg. När du gått ned för metalltrappan till källarplanet är det den första dörren till höger (skylt saknas). Något som gör butiken ytterligare extra speciell är att bunkern där den är inhyst användes som högkvarter av Black Panthers för några årtionden sedan.

***EDIT***
Nom de Guerre har tyvärr stängt.


View Larger Map
Nom de Guerre
640 Broadway (mellan Bleecker St och Houston St)
Manhattan

1 comments:

Michelle said...

NY ser underbart ut, och tack för tipset. Hur kommer det sig att du bor där? :)

Post a Comment