Monday, May 17, 2010

167. Carteles


Innan vi börjar dagens inlägg vill vi meddela att vi på allmän begäran har skapat en liten ”Frågor och svar”, vars länk du kan hitta i den högra kolumnen här bredvid. Nu till vårt senaste tips, som blir en resa till sydligare breddgrader. Vi har besökt en liten kubansk sandwichbar vid namn Carteles, belägen i East Village.


Carteles, som slog upp portarna för bara ett par veckor sedan, är som sagt ett litet krypin, med en bardisk och ett par sittplatser längs med ena väggen. Stället är inrett på ett skönt och svalt karibiskt manér, och bristen på sittplatser till trots är det ett avslappnat ställe att ta sig en lättare lunch eller en eftermiddagsdrink.


Menyn består av kubanska mackor och soppor, där kyckling och fläsk är dominerande ingredienser. Mackorna serveras varma och välpressade, vilket i sin tur betyder att dom tar lite tid att tillaga. Under tiden du väntar på maten kan du unna dig en lime daquiri som till skillnad från mackorna serveras blixtsnabbt ur barens slushie-maskin. Maten är dock värd att vänta på, och du lär inte bli besviken när du äntligen får hugga in på din väl tilltagna El Cubano-sandwich.


Vi här på redaktionen gillar Carteles skarpt; det är ett mysigt och relaxat ställe som serverar goda mackor och starka daquiris. Dessutom finns det ytterligare en dimension till denna lilla pärleport, och den kommer vi att berätta mer om i nästa inlägg... Du har nämligen precis läst del ett av vårt första tvådelade tips. Fortsättning följer!


View Larger Map
Carteles
443 E 6th Street (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

3 comments:

Mici i USA said...

Hej! Ännu ett superbra tips, ska se om jag kan få till ett besök där innan jag åker hem!

Jag har en fråga: jag kommer tillbringa en hel helg i NYC 18-20 juni, och mitt resesällskap vill väldigt gärna se ett liveband på någon bar/krog/klubb som inte tar för dyrt inträde. Han gillar rock, punkrock och garagerock kan man väl säga och jag undrar nu om ni har något tips på ett ställe som kan tänkas ha någon sådan underhållning i juni?

Mvh Mici

Mimmi said...

Nu blev jag nyfiken på fortsättningen!

Anonymous said...

Vad kul med FAQ'n och att få veta lite mer om er. Bra blogg för övrigt!

Post a Comment