Tuesday, November 17, 2009

102. First Saturday på Brooklyn Museum


New York är en museernas stad, med Manhattan som den naturliga fokuspunkten där jättar som the Met, Guggenheim, och Museum of Natural History trängs med varandra. De övriga stadsdelarna ska dock inte förringas i museumväg, något som P.S.1. i Queens lärt oss. I Brooklyn kan man hitta kolossen Brooklyn Museum, som första lördagen varje månad bjuder på gratis partaj. First Saturday heter evenemanget, och destinationen blir då Prospect Heights.


Brooklyn Museum är imponerande, både ut och invändigt. På flera plan kan man se utställningar med allsköns inriktningar; foto, design, och målningar är bara en bråkdel av vad som finns att beskåda, och de utställningar som inte är permanenta uppdateras med jämna mellanrum. För tillfället kan man ta del av en fotoutställning med rock och pop-tema, där de senaste 50 åren inom populärkultur finns dokumenterade i bild.


First Saturday är gratisevenemanget som arrangeras den första lördagen varje månad. Då har museet öppet till 23:00 istället för 18:00, och arrangemang som konserter och performances är en del av programmet. Dessutom finns öl, vin och tilltugg till försäljning från 17:00, då spektaklet öppnar för allmänheten.


Brooklyn Museum är ett spännande museum. Det är helt klart värt tunnelbaneturen ut till Prospect Heights, och kan tillochmed vara ett kul alternativ till en liten bar-runda tidigt på lördagskvällen.


Brooklyn Museum
200 Eastern Parkway
Brooklyn

2 comments:

Anonymous said...

Jäkligt coolt. Första lördagen i månaden alltså? Är vin och öl dyrt?

Marie Reed said...

What a coincidence. I started following the Brooklyn Museum this morning on Twitter!

Post a Comment