Wednesday, February 11, 2009

4. Guggenheim och Art After Dark


Solomon R. Guggenheim Museum, mer känt som bara The Guggenheim är ett av New Yorks mer kända konstmuseum. Beläget på Upper East Side’s 5th Avenue, Guggenheim är väl värt ett besök, vare sig du är konstintresserad eller inte.

Om du vill titta på modern konst under annorlunda former så rekommenderar vi att du besöker Gugggenheim den första fredagkvällen varje månad. Då förvandlas nämligen museet till något som närmast kan liknas vid en nattklubb. DJ’s flygs in från Europa, drinkar serveras, och du kan mingla med New Yorks konstelit medan du knallar runt och tittar på tavlor och installationer.


Art After Dark kallas arrangemanget, och inträdet stiger under detta månatliga evenemang från $18 till $25. Om du är av en mer sparsam karaktär rekommenderas annars fredagkvällar mellan 17:45 och 19:45. Under dessa timmar är inträdet gratis, och med gratis menas en rekommenderad donation på $6, men då endast kontanter accepteras under gratiskvällarna så kan du komma undan med att bara betala en ynka dollar om du inte har mer än så i plånboken.

Om du har råd, så spendera $25 på Art After Dark, du kommer inte att bli besviken. Hur ofta får du dessutom chansen att mingla med konstsnobbar i ett världskänt galleri designat av Frank Lloyd Wright? Bara det är värt de extra dollarna.


Solomon R. Guggenheim Museum
1071 5th Ave (mellan 88th och 89th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment