Friday, November 20, 2009

103. Sables Smoked Fish


Delis som är helt specialiserade på fisk är ett fenomen som är väldigt New Yorkskt, och det känns som att alla dessa små inrättningar är genomsyrade av genuinitet och en skön familjeägd känsla. Barney Greengrass på Upper West Side må vara The Sturgeon King, men när det kommer till kaviar och lax har de en värdig utmanare på andra sidan parken i Upper East Side-baserade Sables Smoked Fish.


Precis som sin granne i väst är Sables inriktade på fisk, och då främst rökta och inlagda varianter. Fisken säljs dels över disk, men serveras även i delins lilla restaurangavdelning som sandwichpålägg. Inredningsmässigt är Sables tämligen unikt; foton av kända gäster och trogna stamkunder täcker väggarna, och neonljusen i taket kastar ett blå-rosa sken över hela inrättningen, vilket resulterar i en rejäl dos charm.


Vinnande fiskmackor som rökt lax, lök, och tomat finns naturligtvis på menyn, tillsammans med en uppsjö av andra enklare varianter. Dessa passar bra för ett mellanmål, men om du är på jakt efter något lite mer mättande rekommenderas en snäppet större smörgås, förslagsvis Sables Lobster Roll. Naturligtvis finns även klassikern White Fish att tillgå, serverad på ditt val av bröd.


Sables är väl värt ett besök när du befinner dig på Upper East Side. Man märker snabbt att de har ett troget klientel, allt från pensionärer som tar sig en sen frukost till kostymklädda skolgossar som kilar in för ett mellanmål på eftermiddagen. Det är charmigt och familjärt, och deras mackor går inte av för hackor.


Sable's Smoked Fish
1489 2nd Ave (mellan 77th och 78th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Mumma!

Marie Reed said...

Sables smoked fish looks absolutely heavenly. I'm starving now!

Post a Comment