Wednesday, August 5, 2009

60. Love


Konceptet nattklubb känns i dessa dagar lite som en kvarleva från 80-talet. Man tänker gärna glidare, neon, och Tom Cruise när ordet nämns. Men som en generell benämning på ett uteställe som har öppet väldigt sent kan det komma bra till hands. Därför ska vi nu berätta om Love i West Village; en nattklubb som är värdig en omnämning här på Ett annat New York.


Love ligger belägen precis bredvid second hand-butiken Monk, och som sig bör visar ingen skylt vägen, men om du håller utkik efter en stor Barber Shop-skylt är ingången den schackrutiga dörren strax under. Den biffiga dörrvakten är även en fingervisning om var du ska bege dig. Väl inne finns både bar, dansgolv, och en Fraggle Rock-inspirerad chillout-avdelning.


Musiken som spelas är uteslutande av elektronisk natur, där lite mer dansanta tongångar som techno och trance dominerar. Då och då arrangeras dock events med lite tyngre basgångar och sköna baktakter, och det är då vi på redax beger oss dit. Dub Wars är ett av dessa events, och genom hela kvällen battlar DJ's om vem som kan mixa ihop den skönaste duben.

Club Love har öppet till 8-9 på morgonen, och vi rekommenderar att du beger dig dit efter 1:00, innan dess är det nämligen tämligen glest på dansgolvet.


Love
179 MacDougal Street (mellan 8th Street och Waverly Place)
Manhattan

1 comments:

Henke said...

Nice! Jag älskar dub battles!

Post a Comment