Wednesday, July 29, 2009

58. Monk


Det har återigen blivit dags att skriva några rader om shopping, och som ni kanske märkt har vi en förkärlek för andrahand, loppisar och vintagebutiker här på redaktionen. Därför ska vi nu berätta om ytterligare en thrift-shop vi besöker någon gång i månaden i jakt på kul och udda prylar. Monk är namnet, och platsen är West Village.


Precis som de flesta andrahandsbutiker i stan har Monk rejält med kläder på lager; både dam och herrkläder finns att köpa, och det mesta är i bra skick. Monk är inte lika petiga i urvalet som tillexempel Argosy och Metropolis, vilket är på både gott och ont. Man får leta ett tag innan man hittar den där urtjusiga t-shirten från tidigt 80-tal, men man kan på samma gång springa på riktigt udda prylar som andra butiker kanske anser osäljbara.


En kul aspekt med Monk är att de förutom kläder säljer köksprylar, böcker och andra inredningsartiklar. Det är lite stökigt i butiken, och man får gärna rota litet för att hitta de där riktigt kul prylarna, men det är en del av charmen.


De har dessutom en liten reaavdelning precis vid ingången, och här kan man finna t-shirts och skjortor för så lite som en dollar. Monk har även butiker på Ave A, B och C, men vi anser att West Village-butiken är den bästa.


Monk
175 MacDougal Street (mellan Waverly Place och W 8th Street)
Manhattan

1 comments:

Jocke said...

Den här bloggen är grymt välskriven! Bra jobbat!!

Post a Comment