Tuesday, October 21, 2014

544. The Nugget SpotDet har äntligen blivit höst här i New York, svala vindar sveper längs stadens avenyer och träden i Central Park har börjat ändra färg. Som gjort för att bara strosa runt och supa i sig av allt vad världens huvudstad har att erbjuda. Att strosa kan dock ta på krafterna, och då gör man bäst i att unna sig ett mellanmål. Därför ska vi nu tipsa om ett ställe i East Village vid namn The Nugget Spot.


The Nugget Spot är en liten snabbmatsrestaurang där man specialiserat sig på Chicken Nuggets, det vill säga friterade kycklingbitar med allsköns dipsåser. Det är inget stort ställe vi talar om, men det finns trots det gott om sittplatser, och dessutom är det härligt New Yorkskt med pressat tenntak och ett blandat klientel.


På menyn hittar du åtta olika sorters nuggets, varav hälften är kyckling, två vegetariska, en fläsk och en fisk. Det finns ett tiotal olika såser att välja mellan, och min personliga favoritkombo är Southern Belle Nuggets (ställets specialare) med Tudies Blue Cheese Dip. Gott är bara förnamnet. Är du törstig kan du även köpa öl på premisserna, och då rekommenderas restaurangens egna Nugget Spot Lager extra varmt.


Avslutningsvis vill jag passa på att återigen tipsa om mina två senaste böcker som nu finns ute i handeln. Den första av dessa heter Ett annat Manhattan, och det är den perfekta guiden för dig som har en New York-resa inplanerad. Den andra heter Där drömmar föds, en roman med inslag av både magisk realism och skräck – perfekt höstläsning!


View Larger Map
The Nugget Spot
230 E 14th Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment