Friday, August 29, 2014

543. Whitman'sSom du kanske märkt har det varit ganska tyst här på bloggen den senaste tiden, och anledningen till detta är att jag haft fullt upp med att redigera och göra de sista ändringarna i min debutroman som släpps i mitten av september! Där drömmar föds heter den, och jag kommer att berätta mer om den i slutet av detta inlägg. Nu är det emellertid hög tid för ett tips, så jag tycker att vi beger oss ned till East Village och ett ställe som heter Whitman's, där jag igår avnjöt en av stans bästa burgare tillsammans med mina goda vänner Anna, Per och Pontus.


Whitman's är ett litet krypin där man specialiserat sig på burgare. Som så många andra ställen i East Village känns restaurangen väldigt ”nu” - rustik med både tunnelbanekakel och tegel på väggarna, dunkelt upplyst med Edisonlampor över mörkt trä. Äter gör du helst en trappa ned, där det finns en handfull bord.


Visserligen finns det både Grilled Cheese och andra sorters mackor på menyn, men glöm dessa – det du ska hålla utkik efter är en skapelse vid namn Juicy Lucy. Denna burgare är en av New Yorks bästa. Den består av två burgare gjorda på beef short rib, och mellan dessa, som i en liten grotta av gottigheter gömmer sig en generös portion pimento cheese. Givetvis är hela härligheten toppad med stekt lök. På menyn finner du följande varning: Juicy Lucy is very hot in the middle and might squirt.

Nu en kort beskrivning av min roman, som finns i handeln den 15:e september!


En flicka vaknar upp i en persikolund i Georgia utan ett minne av vad som hände kvällen innan. En flygplanskrasch i Ohio blir startskottet på en framgångsrik författarkarriär. Ett musikaliskt geni i Seattle försöker blåsa liv i någonting som dog inom honom fjorton år tidigare.
Där drömmar föds är en berättelse om åtta människor vars öden flätas samman runt århundradets bästa sång och en bästsäljande bok. Det är en berättelse om vad som händer när vi ställs öga mot öga med våra mörkaste hemligheter, vårt förflutna, våra djupaste begär. Det är en berättelse om varför katter ibland börjar tala.


View Larger Map
Whitman's
406 E 9th Street (mellan Ave A och 1st Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment