Sunday, March 9, 2014

535. OfrendaEtt av veckans viktigaste mål är i mitt tycke brunchen. Detta härliga koncept där man under helgen slår ihop frukost och lunch och toppar det hela med en drink eller två. New York kryllar av fina brunchställen, och fler än ett har fått rykte om sig att vara stadens bästa. Vi på EANY-redaktionen har nyligen upptäckt en favorit vi nu försöker att besöka varje helg, en pärla vid namn Ofrenda. Platsen är West Village.


Ofrenda är en mexikansk restaurang där smakerna är autentiska så att det förslår. Stället är vansinnigt populärt under middagstimmarna (reservation rekommenderas), men under brunchen som serveras lördag och söndag är det lättare att få ett bord. Det är en rustik och gemytlig restaurang vi talar om, där servicen är förstklassig.


På menyn hittar du godsaker som hemgjord guacamole, enchiladas och naturligtvis Fish Tacos. De sistnämnda är otroliga, men jag vill även passa på att rekommendera ställets Panzita Tacos. Där har fisken bytts ut mot stekt fläsk, denna rätt serveras dock bara under middagstimmarna.


Vill du ha dig en drink till maten ska du kasta ett öga på cocktailmenyn. Då kommer ett tiotal välblandade drinkar att locka, och själv beställer jag alltid en kryddstark rackare vid namn The Man With The Thick Accent. Där har rökt ananas, äggvita och cayennepeppar gått till sängs med en skvätt tequila. Underbart! Se dessutom till att unna dig en portion av restaurangens egna chorizo. Det är det perfekta sällskapet till en en trio Fich Tacos och The Man With The Thick Accent (som kan vara det snyggaste namnet på en cocktail någonsin.)


View Larger Map
Ofrenda
113 7th Ave S (mellan Christopher och W 10th Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

hej, var i ny senast -94 vi var på ett litet smörgås-hak rekomm av en god vän i se. det måste ha varit ett judiskt ställe, där serverades smörgås ett rågbröd en dec. cornbeef ännu ett bröd en tandpetare 40cm lång. smakade underbart, som tur var delade vi mackan, sen fick man saltgurka serverad i stora burkar där man tog dem rakt ur allt gott. vet du vad stället heter? snälla svara. Ulf

Post a Comment