Monday, February 24, 2014

534. Bait & TackleDet har blivit hög tid för ytterligare ett bartips här på Ett annat New York, och dagen till ära beger vi oss därför till ett av mina favoritgrannskap långt ute i Brooklyns utkanter, nämligen Red Hook. Men innan vi beger oss ut på lokal vill jag ta tillfället i akt och berätta att Ett annat även finns på Facebook, Twitter och Instagram (där vi heter ettannatnewyork). Där kan du förutom att ställa frågor ta del av minitips och bilder från vår vardag här i stan. Nu tycker jag att vi sätter oss på buss B61 från Downtown Brooklyn och beger oss till Bait & Tackle i Red Hook.


Bait & Tackle kan enklast beskrivas som en dive bar, det vill säga en krog där drinkarna är starka och alla tycks känna varandra. Stället öppnade för bara för tio år sedan, men har trots det den där härligt inpyrda patinan som kännetecknar en fin dive bar. Lokalen är lite sned, på väggarna hänger diverse udda utsmyckningar och vid bardisken sitter stammisarna på rad. Precis som det ska vara.


Från stereon strömmar klassisk rock och i utbudet av öl hittar du de amerikanska jättarna, samt några mindre utmanare. Beställer du en drink kan du räkna med att den är både stark och välsmakande. Det är med andra ord ett ställe där man gärna blir sittande ända fram till småtimmarna, då det börjar bli dags att kliva på B61 för vidare färd tillbaka till Manhattan.


Avslutningsvis vill jag passa på att nämna min nästa bok som släpps den fjortonde april! Den heter Ett annat Manhattan och består av över tvåhundra tips på barer, restauranger och shopping, samt en mängd minitips, topplistor, bilder och kartor. Det är med andra ord den perfekta boken för dig som vill göra en riktig djupdykning i allt Manhattan har att erbjuda. Håll utkik efter den i mitten av april!


View Larger Map
Bait & Tackle
320 Van Brunt Street (mellan Pioneer Street och Visitation Pl)
Brooklyn

1 comments:

Anonymous said...

Anthony Bourdain och Andrew Zimmern besöker stället i ett avsnitt av Bizarre foods, äter corndogs.

Post a Comment