Sunday, January 5, 2014

531. The Pullman KitchenNu är vi på redaktionen hemma igen efter en tre veckor lång semester i Sverige! Efter ett snöfritt jul och nyår möttes vi av Kung Bore i samma stund vi klev av planet. Snö och en bitande kyla for genom Manhattans gator och natten mellan den tredje och fjärde januari visade sig vara den kallaste på tjugo år. När det är sådant busväder finns det inte mycket som slår en kaloristinn brunch, så det var med snålvattnet sköljande över oxeltänderna som vi begav oss till The Pullman Kitchen i Midtown.


The Pullman Kitchen är en gemytlig historia där man fokuserat på den amerikanska klassikern Grilled Cheese. En grilled cheese är en stekt macka där ost har inttagit en av huvudrollerna. Pullman Kitchen har prickat rätt på alla punkter; stället är avslappnat, välkomnande och maten är underbar. Från radion strömmar Al Green och lokalen är fylld av magiska dofter.


Det finns ett tiotal olika mackor att välja mellan, varav ett par förtjänar en hedersomnämning, nämligen  Not So Skinny Elvis och The B.E.C. Den förstnämnda är en kaloribomb som bjuder på bacon, banan, Nutella och vispgrädde, och den sistnämnda är en variant som kan liknas vid en omelett med ost och bacon, fast i form av en macka. Vad du än väljer är det suveränt gott. Ingredienserna kommer från lokala gårdar och är ekologiskt producerade.


Vill du ha någonting att dricka till din grilled cheese finns det flera milkshakes att välja mellan, varav många är spetsade med en generös skvätt sprit. Det finns även lokalt producerad öl och goda cocktails att beställa. The Pullman Kitchen är en suverän restaurang när du vill få dig någonting riktigt amerikanskt till livs. Stället är trevlig och som gjort för en brunch. Dessutom är priserna behagligt låga. En grilled cheese går bara loss på drygt $10.


View Larger Map
The Pullman Kitchen
959 2nd Ave (mellan E 50th och E 51st Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Åh det ser galet gott ut. :D Ekologiskt är en bonus.

Viktor said...

Svänger jag förbi New York någon gång blir detta ett definitivt stopp! Fastnade i och för sig främst för milkshaken på bilden :)

Post a Comment