Sunday, September 22, 2013

526. HometownNu har hösten kommit till New York! Ni som följer EANYFacebook vet redan att det främsta hösttecknet är när stadens bästa bar Sunny's börjar servera Hot Cider, så det var med denna spetsade dryck i blick vi på redaktionen begav oss till Red Hook under helgen. Innan vi besökte Sunny's kikade vi in på en av grannskapets trevligaste nyöppningar, en enorm barbequerestaurang vid namn Hometown.


Hometown är ett ställe som lyckats perfekt i att fånga den där härligt rustika hamnkänslan som genomsyrar Red Hook. Det är inhyst i en gammal lagerlokal där grovt trä, edisonlampor och en förföriskt lantlig inredning skapar Brooklynromantik av högsta klass. Du beställer vid disken, får ditt kött serverat på butcher paper varpå du köper öl vid någon av ställets två barer. Sedan slår du dig ned där det finns plats och avnjuter din förstklassiga BBQ till ljudet av honky tonk och bluegrass från restaurangens lilla scen.


I utbudet av mat hittar du kött, kött och kött, samt lite mer kött. Den stora stjärnan är restaurangens brisket, som är så mjäll att den smälter i munnen. Den är något av ett måste, men jag vill även slå ett slag för ställets hemgjorda korvar som är makalöst goda. I utbudet av dryck hittar du bland annat underbara Smuttynose. Som gjord för att avnjutas tillsammans med din brisket och en Key Lime Pie från Red Hook-institutionen Steve's.


Red Hook är ett grannskap under förändring. När jag själv började besöka området var det glest mellan barerna, och restauranger lyste med sin frånvaro. Då som nu var den främsta anledningen till ett besök underbara Sunny's, men alla de restauranger som poppat upp bjuder nuförtiden på ytterligare delikata skäl att ta buss B61 till Brooklyns gamla hamnkvarter.


View Larger Map
Hometown BBQ
454 Van Brunt Street (mellan Beard och Reed Street)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment