Saturday, September 1, 2012

487. Shanghai Café


Vår bok som släpps den 17'e september finns redan att förhandsboka på vissa webbsidor, och vi kan stolt rapportera att den nu är nummer tre på cdon.se's lista över kommande böcker. Ett stort tack till alla er som redan bokat ett ex! Vi är nu tillbaka i New York efter en lång och behaglig semester i norra Kalifornien. Det är fortfarande varmt här, men hösten börjar långsamt att göra sig påmind. I dagens inlägg ska vi berätta om en av de bästa kinesiska restaurangerna i stan, Shanghai Café.


Shanghai Café är ett ställe dit man går för att äta. Stället har inte mycket atmosfär att tala om, dekoren förlitar sig (som du kan se i bilderna) starkt på neonljus och det är ganska stressigt mellan borden. Det är dock maten som gör att vi på EANY-redaktionen återvänder gång på gång, den är nämligen av världsklass. Till skillnad från sin konkurrent Joe's Shanghai några kvarter bort har merparten av klientelet på Shanghai Café rötterna i Kina, och då Shanghai i synnerhet, vilket borgar för autentiska smaker.


På menyn hittar du över tvåhundra olika rätter, den ena godare än den andra. En av restaurangens storsäljare är Steamed Tiny Buns with Crab Meat and Pork, en ångkokt bulle fylld med läckerheter som fullkomligt exploderar när du tar den första tuggan. Se även till att prova ställets Rice Cake samt, om du känner dig vågad, Pig Ears vilka bjuder på ett härligt tuggmotstånd.


Shanghai Café är en av stans bästa kinesiska restauranger. Inredningen kanske inte är så gemytlig som man hoppas, men gosse vad god och genuin maten är. Till sist vill jag nämna min absoluta favorit från restaurangens meny: Pork Chop with Salt & Pepper. Det är en enkel rätt där saltat och pepprat fläsk fått ta ett dopp i fritösen. Resultatet är ljuvligt. Så ljuvligt att jag själv tryckte i mig en hel portion, och det ska då nämnas att en portion är menad åt en hel familj.


View Larger Map
Shanghai Café
100 Mott Street (mellan Hester och Canal Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment