Wednesday, August 29, 2012

486. Silver Star Restaurant


Nu kan du förhandsboka vår bok Ett annat New Yorkcdon.com! Boken är en blandning av våra personliga favoriter här från bloggen samt ett gäng helt nya tips. I boken hittar du dessutom minitips, topplistor, skrönor och reflektioner från stan, samt dagsturer och kartor, allt sorterat grannskap för grannskap. Boken släpps den 17'e september, men du kan redan nu förhandsboka ditt exemplar här. Nu vidare till dagens inlägg, där vi ska besöka en diner på Upper East Side vid namn Silver Star Restaurant.


Silver Star är en typisk Upper East Side-diner. Det är ett ställe med några år på nacken, där inredningen inte förändrats märkbart under de senaste årtiondena. Från köket blandas skvalmusik och kockarnas muntra småprat med doften av knaperstekt bacon och blaskigt kaffe. Det är ett ställe där man vill slå sig ned i godan ro med söndagstidningen framför näsan, för att under ett par timmar avnjuta de dagliga nyheterna över en helamerikansk frukost.


Som sig bör i dinersvängen frestar menyn med en mängd delikata val. Pannkakor, omeletter och French Toast är bara en liten del av utbudet, och när jag själv besöker en diner faller mitt val alltid på en Tuna Melt. Silver Stars variant av denna varma tonfisksmörgås är av dubbelmackemodell, där orange amerikansk ost och en majonäsrik tonfiskröra samsas mellan ett par skivor bröd som i stekpannan stiftat nära bekantskap med en klick fräsande smör. Resultatet är himmelskt, och avnjuter du din macka med en Brooklyn Lager blir det hela om möjligt ännu bättre.


Som avslutning på din måltid rekommenderar jag en bit av ställets cheesecake, som är härligt krämig, och ett gott sätt att välkomna helgen. Silver Star är ytterligare en av Upper East Sides alla härliga diners som är värd att besöka. Maten är precis så amerikansk som den ska vara, och atmosfären likaså.


View Larger Map
Silver Star Restaurant
1236 2nd Ave (mellan E 65th och E 64th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment