Sunday, August 5, 2012

480. La Cervecería


Många har frågat oss vilket förlag som kommer att släppa Ett annat New York som bok. Karavan heter förlaget i fråga, och du kan besöka deras hemsida här. Där kan du dessutom läsa lite mer om boken, som finns i butik om någon dryg månad, den 17'e September. Nu till dagens tips, där vi beger oss ned till East Village för ett besök hos en av stadens bästa sommarrestauranger, La Cervecería.


La Cervecería är en restaurang vars influenser kommer från flera av världens alla hörn. Grunden ligger i det latinamerikanska köket, varpå smaker från såväl japan som sydeuropa bidragit till intressanta rätter som samtidigt känns både nyskapande och traditionella. Portionsstorlekarna kan enklast liknas vid tapas, och om ni är två rekommenderar vi att ni beställer fyra-fem olika rätter för att bli mätta. Stället har dessutom ett fint litet utbud av ceviches, vilket är den perfekta introduktionen till resten av menyn.


Den stora stjärnan på La Cervecerías meny är deras Steak Tacos. Dessa är vansinnigt goda, och bjuder på en rejäl kontrast till den syrliga ceviche som du förhoppningsvis bekantat dig med i början av din måltid. En annan stjärna är restaurangens Lobster Guacamole, där denna älskade gröna avokadoröra fått påhälsning av en hummer samt några räkor. Denna delikata rätt serveras med plaintainchips.


Vad dryck anbelangar finns det ett sextiotal olika ölsorter att beställa. Ett trettiotal av dessa är amerikanska, och från Sverige hittar vi Nils Oscar. Det finns dessutom en fin lite vinlista att titta närmare på, där en Sauvignon Blanc från Chile blev mitt val under den varma sommarkväll vi spenderade på ställets uteservering. La Cervecería är en härlig restaurang full av spännande influenser. Dessutom är det en underbar syssla att över ett glas svalkande vin sitta och titta på den eviga ström av människor som rör sig längs 2nd Ave.


View Larger Map
La Cervecería
65 2nd Ave (mellan E 3rd och E 4th Street)
Manhattan

2 comments:

Lisa said...

Hej! Jag och tre andra åker till NY om två veckor. Jag tänkte höra med er om ni vet någonstans inom manhattan där det finns tillgång till pool? Eftersom vi hört att det ska vara väldigt varmt i Augusti så vore det kul om det fanns någonstans där man kan bada. Mvh Lisa

Karin said...

Ohlala! Är det åldersgräns på releasepartyt? :O jag och en kompis ska dit i September, vi är 20, tänker om ni följer 21 lagen!

Post a Comment