Wednesday, August 1, 2012

479. The Pony Bar


I dagens inlägg ska vi tipsa om en av stans bästa barer. Innan dess vill vi dock återigen berätta om vår bok som kommer ut den 17'e september! Snart kan du förboka den, och om du befinner dig i New York under slutet av September är du välkommen till den releasefest vi kommer att arrangera någon gång mot slutet av samma månad. Vi kommer att berätta mer om detta både här på bloggen samt på vår Facebook-sida när det närmar sig. Nu vidare till dagens tips, där vi beger oss till The Pony Bar på Upper East Side.


The Pony Bar har numera två lokaler i New York. Den första öppnade i Hell's Kitchen för några år sedan, och nyligen slog ytterligare en Pony Bar upp portarna bara något kvarter från vårt hus på Upper East Side. Anledningen till denna nyöppning är barens fina utbud av öler från amerikanska mikrobryggerier, där det dagligen finns runt femton olika sorter att välja mellan.


När en öltunna tar slut ersätts den med en ny. Samtidigt ringer bartendern i en klocka, och de gäster som är med på noterna stämmer upp i ett ”New beer!” Själv är jag inte med på dessa noter, så om du efter att klockan ringt och bargästerna skrålat ”New beer” hör någon upprepa detta med svensk brytning så är det förmodligen jag.


På matfronten finns det burgare och andra barrätter att stilla hungern. Dessa kostar inte mer än $9, och då ölerna inte kostar mer än $5 per glas har du ett billigt besök att se fram emot. Pony Bar är som nämnt en av stans bästa barer. Ölen är billig och utbudet fenomenalt. Om du gillar amerikanska öler har du hittat hem, och detsamma gäller om du bara är på jakt efter några billiga brygder. Dessutom ligger stället tvärs över gatan från 2nd Ave Deli, som är den perfekta destinationen efter några inhemska öler.


View Larger Map
Pony Bar
1444 1st Ave (mellan 75th och 76th Street)
Manhattan

1 comments:

Matt said...

Elektroniska tavlan är rätt cool också som automatiskt uppdaterar deras webb så man vet vilka öl som serveras just idag.

Post a Comment