Sunday, May 27, 2012

460. Glass Bar


Vår och sommar är årstider som gjorda för utomhusserveringar. Manhattan och Brooklyn kryllar av barer och restauranger där man kan njuta av både mat och dryck under strålande sol, något som ger en redan perfekt sommardag en extra guldkant. Flera av dessa uteserveringar ligger dessutom på någon av staden alla taktoppar, och i dagens inlägg ska vi bege oss till ett ställe i Chelsea vid namn Glass Bar.


Glass Bar är en takbar belägen på 20'e våningen, högst upp på Hotel Indigo. Baren bjuder på en härlig utsikt över grannskapets taknockar, där ett hav av vattentunnor ger stället en mycket New Yorksk känsla. Någonstans i fjärran syns dessutom Freedom Tower, som kommer att bli en majestätisk syn när denna vackra byggnad färdigställs någon gång i framtiden. Halva Glass Bar täcks dessutom av ett glastak, vilket är mycket välkommet under besök då vädret bestämmer sig för att att spela dig ett litet spratt i form av en tillfällig skur.


I baren kan du beställa drinkar, vin och öl. Under vårt besök provade vi en delikat Pina Colada där romen bytts ut mot sake, samt ett par glas vin och en Brooklyn Lager. Under Happy Hour, som varar mellan 15:00 och 19:00 kostar en öl eller ett glas vin bara $5, vilket är mycket överkomligt med takbarsmått mätt. Skulle du vara hungrig finns det ett gäng tilltugg att beställa, och vi rekommenderar ställets sliders varmt. Dessa miniburgare är en riktig proteininjektion bestående av både nöt och fläskkött, samt en skiva bacon och smält ost, vilket tillsammans med ett par drinkar och en vacker utsikt resulterar i en magisk upplevelse.


Glass Bar är något av en doldis på New Yorks takbarsscen. Det blir sällan lika fullpackat som på de mer populära takbarerna, vilket resulterar i en mycket avslappnad stämning. Dessutom är det ett ställe man kan besöka i shorts och t-shirt, vilket är något vi här på redax gillar.


View Larger Map
Glass Bar
127 W 28th Street, 20'e våningen (mellan 6th och 7th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment