Sunday, April 29, 2012

448. Sushi Park


Ett annat New York har förutom denna blogg och vår Facebook-sida (som du hittar här) dessutom en alldeles egen Instagram, där vi publicerar ögonblicksbilder från vår vardag. På Instagram heter vi ettannatnewyork och du är hjärtligt välkommen att följa oss. I dagens tips ska vi snacka sushi, och dessutom väldigt billig sådan. Därför beger vi oss ned till East Village och Sushi Park.


Sushi Park är en mycket populär sushirestaurang mitt i East Village, där det är trångt mellan borden och hög ljudnivå. Anledningen till denna popularitet är en väl tilltagen dollarmeny, halva priset på de flesta rolls och öl för två dollar per glas. Dollarmenyn och öldealen är tillgänglig måndag till torsdag, medan du hela veckan lång kan beställa rolls till tidigare nämnda extrapris.


På menyn hittar du ett hundratal olika rolls, där Tuna och Unagi är två favoriter här på redaktionen som förtjänar en hedersomnämning. Sushin är utsökt, det låga priset till trots, och det är mycket kul att besöka Sushi Park för att för bara några få dollar frossa i denna delikata rätt. Skulle du inte vara sugen på rå fisk kan du dessutom beställa nudlar och teriyaki, men vi rekommenderar att du provar sushin, då det är restaurangens signum.


Till sist vill jag dessutom nämna att Sushi Park har ett litet men naggande gott utbud av sake, där du för en billig peng kan beställa in en liten flaska som kompanjon till din sushi. En personlig favorit är Hakushika, en uppfriskande sake som trots att den inte är av torrare modell fungerar utmärkt till ett par billiga rolls.


View Larger Map
Sushi Park
2nd Ave (mellan E 7th Street och St Marks Pl)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment