Saturday, March 3, 2012

428. Ramen Sanshiro


Sent igår kväll öppnade sig himlen och det började ösa ned regn över New York. Vi på Ett annat-redaktionen var på väg hem från jobbet när detta skyfall överraskade oss helt paraplylösa, så istället för att promenera hemåt i regnet dök vi in på ett av stans bästa nudelställen. Denna favorit har vi besökt en längre tid, men inte hunnit berätta om förrän nu. Ramen Sanshiro heter stället, och det ligger i Midtown.

Ramen Sanshiro är mer en idé och en tanke än en riktig restaurang. Stället är beläget på samma adress och i samma lokaler som Seo Japanese Restaurant, en fin liten sushi-restaurang som varje kväll genomgår en veritabel Askungen-förvandling. Då byts nämligen menyn ut, och istället för sushi erbjuds nu två sorters ramen samt en handfull aptitretare. I samma veva byter stället namn till Ramen Sanshiro, och i köket kliver det in en ny kock specialiserad på nudlar. Vi befinner oss dock fortfarande i Seo's lokaler.


Ramen Sanshiro har öppet från 23:00 och fram tills nudlarna tar slut någon gång vid tretiden på natten. På menyn hittar du två olika sorters nudlar, Shio (salt) och Shoyu (soja), som bland annat av New Yorks Japan Society anses vara de bästa man kan hitta i stan. Vårt stående val är en tallrik Shrimp Shumai, samt varsin skål Shoyu. Nudlarna är helt fantastiska, buljongen är full av unika smaker, och fläsket fullkomligt smälter i munnen.


Det finns dessutom öl, sake och shochu att beställa. Själv har jag fastnat för en sake vid namn Kamotsuru, som utan att vara varken för söt eller för sträv bjuder på en djup umami som lockar fram dolda smaker ur nudlarna. Ramen Sanshiro är en härlig doldis på New Yorks restaurangscen. Det är ett mysigt ställe att besöka en sen kväll då det öser ned regn på gatorna och du behöver något varmt i magen. Det faktum att vi vid vårt senaste besök var de enda engelskspråkiga gästerna är ytterligare en mycket charmig detalj.


View Larger Map
Ramen Sanshiro
249 E 49th Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment