Tuesday, February 28, 2012

427. Balon


Efter två inlägg i rad här från Ett annat-redaktionens hemkvarter på Upper East Side dröjer vi kvar för ytterligare ett tips. Vi upphör aldrig att förvånas över de härliga pärlor som står att finna här i skuggan av Central Park, och ett av våra senaste fynd är en trevlig vinbar som ni som följer oss på Instagram (där vi går under namnet ettannatnewyork) redan sett bilder från. Balon heter stället i fråga.


Balon är som nämnt en dold pärla som gömmer sig på en anonym gata mitt på Upper East Side. Det är ett ställe där man gärna vill dröja sig kvar en stund, och en bidragande faktor till detta är den stilrena men samtidigt romantiska inredningen. En stor bar dominerar merparten av rummet, och det är även där vi på redax föredrar att sitta när det vankas vin och tilltugg.


Om du gillar vin har du ett fyrtiotal olika sorter att välja mellan, där majoriteten är röda. Själv är jag såld på rödtjut av en något fylligare och het natur, så mitt stående val blir oftast en Tempranillo eller en Syrah. Med lite tur kan det bli ett glas av varje. En rekommendation är en Pere et Fils Syrah Grenache från en tillverkare vid namn Laurent Miquel, en vingård med över 200 år på nacken. Den är underbart god, och avnjuts gärna tillsammans med ett par tilltugg från Balons fina utbud av ost och charkuterieprodukter.


Balon är en mycket stämningsfull och romantisk vinbar där du dessutom kan beställa enklare rätter. Om sommaren kan du även avnjuta ditt vin på den lilla bakgården, där det finns plats för en handfull gäster. Nu ser jag redan fram emot nästa helg, då det med stor säkerhet kommer att bli ytterligare ett besök till denna Upper East Side-doldis.


View Larger Map
Balon
245 E 81st Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment