Sunday, January 15, 2012

409. Tehuitzingo


Under gårdagen nådde vi 3000 följare på EANY's Facebook-sida. Då denna otroliga siffra är långt över våra förväntningar vill vi ta tillfället i akt att tacka alla er som läser Ett annat New York för era uppmuntrande kommentarer och frågor. Det är ert engagemang som gör vårt idoga tipsande till en ren fröjd, och utan er skulle vi inte ha kommit så här långt. Ett stort tack till var och en av er! Nu till dagens tips där vi beger oss till Hell's Kitchen, för att prova New Yorks bästa tacos hos Tehuitzingo.


Tehuitzingo är en liten mexikansk restaurang gömd längst inne i en gammal bodega. När du först kliver in i den skamfilade närbutiken kommer du att undra om du hittat rätt, men efter att ha passerat bågnande hyllor och ett välsorterat utbud av mexikansk öl och läsk kommer denna tvivel att vara som bortblåst. Den lilla restaurangen som uppenbarar sig bortom konserverad kaktus och tamarindgodis bjuder på en handfull sittplatser, mexikanska såpoperor på TV'n, samt en extremt kitschig inredning. Beställer gör du genom ett litet hål vid den bortre väggen, där du även finner menyn.


På menyn hittar du Tortas, Quesadillas och Tacos. Det sistnämnda är vad merparten av besökarna beställer, och anledningen till detta stavas utsökt. Det finns 20 olika fyllningar att välja mellan, allt från klassiska Al Pastor (grillat fläsk) till mer utmanande delikatesser som Sangre (getmage). Några av våra favoriter är Barbacoa (getkött), Lengua (kotunga) och Papas Con Rajas (potatis och jalapenos). Dessa tre är fantastiskt goda, och skapar en ypperlig lunch som går på mindre än $8.


Vill du ha något att dricka till din mat knallar du bara ut i bodegan och köper något från kylen. Själv är jag såld på en dryck vid namn Boing, vars mangovariant är mitt stående val närhelst jag lyckas hitta den. Tehuitzingo är en spännande liten restaurang som bjuder på mycket god och autentisk mat. När du befinner dig i Hell's Kitchen är stället väl värt ett besök, och bli inte förvånad om du finner dig återvända redan nästa dag.

Efter avslutad måltid ber du damerna i luckan om kvittot, varpå du betalar kontant i bodegans kassa.


View Larger Map
Tehuitzingo
695 10th Ave (mellan W 47th och W 48th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment