Friday, December 9, 2011

395. Three Tarts


Julrushen kan vara en hektisk tid om man inte riktigt vet vad man ska köpa till sina nära och kära. Det är lätt hänt att man irrar runt i butiker utan något egentligt mål, och då det på listan över julklappsmottagare alltid finns minst en person vars smakpreferenser är något luddiga blir shoppingen gärna överväldigande. Boten mot denna julklappspanik är att ta sig en god fika, och om fiket i fråga dessutom agerar presentbutik kan man slå två flugor i en smäll. Vi beger oss därför till Three Tarts i Chelsea.


Three Tarts är ett litet fik med ett tiotal sittplatser, där du dessutom hittar prylar som gjorda för att ge bort till personer som redan har det mesta. Allt från förkläden till teserviser och ljus står att finna på hyllorna, och allt som finns till försäljning har kvaliteter som borgar för en uppskattad julklapp. Skulle personen du handlar åt vara förtjust i sötsaker finns det ett fint utbud av handgjorda praliner i presentaskar att köpa. Dessa finns även att avnjuta till din fika.


I kafédelen av den lilla butiken hittar du ett rejält utbud av praliner, kakor och hemgjord marshmallow. Vi på EANY-redaktionen har besökt Three Tart ett par gånger och mitt stående val är en av deras Jewel Parfaits, där en blodapelsingelé agerar lock åt en underbar pana cotta gjord på getost. Denna parfait är mycket god, och gifter sig ypperligt med en kopp varm choklad under en kall vinterdag.


Three Tarts är ett mysigt ställe. Det är lätt att hitta julklappar i det fina lilla utbudet av prylar, och skulle du dessutom vara sugen på en god fika har du kommit helt rätt. I morgon ska vi äta svenskt julbord på Aquavit här i New York, så håll utkik på vår Facebook-sida och på vår Instagram ettannatnewyork där jag under lunchen kommer att lägga upp bilder direkt från detta kulinariska äventyr.


View Larger Map
Three Tarts
164 9th Ave (mellan W 20th och W 21st Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment