Sunday, December 4, 2011

393. Parm


Då New York är en matstad av rang öppnar här nya restauranger praktiskt taget varje dag. Vissa av dessa pratas det om veckor innan öppnandet, och står en känd kock eller restauratör bakom stället är succén ett faktum långt innan den första rätten ens tillagats. Så var fallet med en restaurang vi besökte igår kväll, en liten italiensk sandwichbar i Nolita vid namn Parm.


Parm är en trevlig liten restaurang där extremt goda parmesans serveras. Stället öppnade för mindre än en månad sedan av folket bakom populära Torrisi Italian Specialties, och har på kort tid blivit en av de stora snackisarna bland New Yorks alla foodies. Restaurangen är inredd som en gammaldags diner, och får du chansen att välja sittplats rekommenderar vi att du sitter vid baren, där du har utsikt över det lilla köket där kockarna förbereder delikata mackor till tonerna av hip-hop från förr.


På menyn hittar du mackor som Chicken Parm, Meatball Parm samt en handfull andra varianter. Mackorna är otroligt goda, och jag tror mig ha hittat en ny favorit i tidigare nämnda Meatball Parm. I denna skönhet finner du två gigantiska italienska köttbullar badande i tomatsås, serverade på antingen en Roll eller en traditionell Hero, och efter en första tugga vill du bara äta mer och mer och mer...


Skulle du vilja ha en kompanjon till din macka serveras även små sidorätter. Vi provade Marinated Mushrooms, Garlic Bread och B&G Poppers, varav de sistnämnda var den stora vinnaren. Du kan dessutom beställa öl och vin till maten, där du hittar drycker som Sugar Hill Golden Ale från Harlem Brewery och vin från Russian River Vineyards som vi berättat om i vår systerblogg Ett annat San Francisco. Det kan dröja några minuters innan ett bord blir ledigt hos Parm, men de goda mackorna är väl värda väntan.


View Larger Map
Parm
248 Mulberry Street (mellan Spring och Prince Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment