Thursday, December 1, 2011

392. Wine Spot


Innan vi kastar oss in i dagens tips vill jag passa på att återigen nämna EANY's systerblogg Ett annat San Francisco. Där tipsar vi om favoriter från San Francisco med omnejd, och för bara ett par minuter sedan publicerades det senaste inlägget, vilket handlar om en av de bästa ölbarerna i Lower Haight. Jag får alltid ett stygn av hemlängtan när jag skriver inlägg om San Francisco, och boten för detta är att så snabbt som möjligt tipsa om något här från New York. Därför beger vi oss nu ned till Greenwich Village och en mysig vinbar vid namn Wine Spot.


Wine Spot är en hemtrevlig liten vinbar med ett tiotal sittplatser belägen i en källare på brusande MacDougal Street. Sittvänliga fåtöljer, loppisfyndade bord och levande ljus skapar tillsammans med de slitna tegelväggarna en varm och inbjudande atmosfär som gjord för att under en kall höstkväll dricka vin på tu man hand.


På menyn hittar du ett välredigerat utbud av ett tjugotal röda och vita viner. Skulle du vara sugen på vinprovning kan du beställa flighter där du för $21 får prova fyra olika viner från Kalifornien, Spanien eller Italien. Är du likt mig en ostfanatiker kommer du dessutom att glädjas över de tre olika osttallrikarna som finns till beställning, där fyra ostar per tallrik valts ut för att avnjutas till vitt, mousserande, eller rött vin.


Wine Spot är en mycket mysig vinbar med ett välredigerat utbud av vin, och ett besök rekommenderas varmt. Skulle du gilla rödtjut vill jag slå ett slag för ställets Tempranillo, som värmer gott under en kall höstkväll. Dessutom är trappan ned till källaren där baren ligger som hämtad ur en saga, något som sätter tonen för resten av besöket.

Nu är hemlängtan till San Francisco som bortblåst, men jag är dessvärre mycket sugen på vin. Tur att det snart är helg.


View Larger Map
Wine Spot
127 MacDougal Street (mellan W 3rd och W 4th Street)
Manhattan

1 comments:

FANTASYDINING-En blogg om tematrestauranger said...

Väldigt bra blogg det här passar mig som också bloggar om restuarager.

mvh FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger

Post a Comment