Tuesday, August 23, 2011

356. La Maison du Macaron


Inför dagens tips här på EANY tycker jag att vi alla tar på oss en Gaultier-randig tröja, sätter en basker på huvudet, och tänder en Gitanes; det har nämligen blivit dags för ett tips på ren och skär franska. Innan vi fyller picknick-korgen med vin och sötsaker, varpå vi långsamt promenerar nedför Seine, vill vi dock nämna vår Facebook-sida igen. Där kan du bli ett fan av Ett annat, och ta del av de diskussioner som inte får plats här på bloggen. Facebook-sidan hittar du här. Nu beger vi oss ned till Chelsea, och La Maison du Macaron.


La Maison du Macaron är ett av de många macaron-kaféer som på senare år slagit upp portarna här i New York. Det är ett litet men gemytligt fik, där man gärna stannar en stund. Inredningen känns väldigt fransk, och det är svårt att inte för en kort sekund i tanken färdas till Paris när man kliver in i lokalen. Det första som möter blicken är en rejäl parad av macarons, och vid denna åsyn inser man vilket svårt val som stundar.


I utbudet av smaker kan man hitta allt från vanilj till kir, via lavendel och choklad, och om du inte planerat en större beställning kan det vara mycket svårt att välja bara en eller två. Många av de fina små kakorna är dessutom utsmyckade med allt från krossade nötter till guldstjärnor, vilket gör valet ännu svårare. Vad du än väljer lär du emellertid inte bli besviken, då La Maisons macarons är otroligt goda.


Två av våra favoriter är Rose Lychee Liquor, samt klassikern Vanilla. Dessa återvänder vi till varje gång vi befinner oss i Chelsea, men vi brukar även se till att bredda vår macaronska referensram med ytterligare ett par smaker. Det är nämligen otroligt svårt att låta bli.


View Larger Map
La Maison du Macaron
132 W 23rd Street (mellan 6th och 7th Ave)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Jag just hittade den här bloggen och jag måste säga at den ses ut intressant. Tjämpa på!

Post a Comment