Friday, July 15, 2011

340. The Compleat Strategist


Dagens inlägg här på Ett annat New York kommer att bli det mest insnöade vi någonsin skrivit, men innan vi ger oss i kast med trollformler, luntor av regelverk, och en myriad av tärningar vill vi nämna att Spotify äntligen kommit till USA. För att fira detta har Ett annat-redaktionen skapat en spellista med New York-tema som är öppen för allmänheten, där du själv kan lägga till dina favoriter bland alla låtar tillägnade denna underbara stad (vi vill även passa på att tacka alla er som redan lagt till låtar på listan), och denna lista hittar du här. Nu beger vi oss till Midtown East, där vi besökt The Compleat Strategist, stans bästa roll-, konflikt-, och strategispelsbutik.


Om du, som oss på redax, är ett inbitet fan av roll- och strategispel kommer du i samma sekund som du kliver in hos The Compleat Strategist att befinna dig i ett himmelrike. Den väl tilltagna lokalen är full av hyllor som bågnar av underbara spel. Vi talar naturligtvis inte om datorspel, utan om spel där man slår sig ned vid bordet med ett gäng kompisar och bekämpar allt från eldsprutande drakar till sinnesslöa nazister.


The Compleat Strategist har över 25 år på nacken, och har med åren blivit en av USA's främsta spelbutiker. Över 100 olika rollspelstitlar, och minst lika många strategispel finns att upptäcka i butikens utbud, och som gammal rollspelare blir man som barn på nytt när man går på upptäcktsfärd bland butikens hyllor.


Ett av redaktionens favoritspel är Call of Cthulhu, som är baserat på H.P. Lovecraft's gåshudsframkallande berättelser, och det är med glädje vi kan meddela att det finns flera expansioner och tillbehör till detta ypperliga spel i The Compleat Strategist's utbud. Som sagt var dagens inlägg av en något insnöad karaktär, men vi kände att det var vår plikt att tipsa om denna underbara butik för alla rollspelsfränder där ute.


View Larger Map
The Compleat Strategist
11 E 33rd Street (mellan Madison och 5th Ave)
Manhattan

5 comments:

Pilsnerrogge said...

Vad var det för fel på de två låtarna jag lade in på listan? De är borta.........

Daniel said...

Mysko... Prova att lägga till dem igen.

Daniel said...

The Cult och Extreme? De är där.

Pilsnerrogge said...

The Cult-låten var tillbaka men Extreme's låt fick jag lägga in igen. Spotify verkar ha lite hyss för sig, eller så är jag bara trött....

JacobGBG said...

Trodde aldrig jag skulle se mitt personliga Mekka dyka upp på denna blogg...

Post a Comment