Monday, June 27, 2011

333. Junior's


Riktiga New York-klassiker är något det kryllar av här i stan, och i alla fem buroughs kan man hitta restauranger, barer, och dessert-ställen fullkomligt genomsyrade av en genuint New Yorksk storstadskänsla. I helgen som gick var det festival i Fort Greene Park i Brooklyn, och på väg dit stannade Ett annat-redaktionen och en handfull vänner tillika diner-aficionados, till på klassikern Junior's för en riktig festmåltid.


Junior's är en diner som slog upp portarna 1950, och sedan dess har generationer av Brooklyniter vallfärdat till den väl tilltagna restaurangen för att frossa i underbar mat. Inredningen är precis som man förväntar sig av en Brooklyn-diner, servitriserna kallar dig för baby, och du serveras gratis pickles och corn-bread före maten; det kan med andra ord inte bli mycket bättre.


På menyn hittar man typiska deli och diner-klassiker som Pastrami-mackor, burgare, och naturligtvis Fried Chicken. Vi på redaktionen slog till på friterad catfish med collard greens och majskolvar, samt en halv grillad kyckling (valet stod mellan friterad kyckling eller grillad, och vi valde den sistnämnda för att inte överdosera på friterat) med potatismos och sås. Portionerna var naturligtvis enorma, och maten utsökt.


Till sist vill vi nämna en av de främsta orsakerna till att folk vallfärdar till Junior's; deras cheesecake. Om du frågar en New York-bo om var man hittar stans bästa cheesecake kommer personen i fråga att säga antingen Eileen's eller Junior's, beroende på om de gillar fluffig eller en något tjockare variant av denna delikata dessert. Junior's cheesecake är tjock, krämig och himmelskt god. Det är svårt att sätta ord på denna gudomliga skapelse, men när du besöker restaurangen får du för allt smör i Småland inte missa en slice av deras cheesecake. Det är en bit av ett riktigt genuint New York.


View Larger Map
Junior's
386 Flatbush Ave Ext (mellan Dekalb och Fulton Street)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment