Sunday, June 5, 2011

325. AYZA Wine & Chocolate Bar


Sötsaker och barer är två livsingredienser vi på Ett annat-redaktionen värderar högt. Vi har under våra år här i New York funnit många underbara små guldkorn bland stadens dessertrestauranger och vattenhål, men det var först nu i helgen som gick som vi hade turen att besöka ett ställe där fokus ligger på både det lite sötare samt det något starkare. Vi talar om AYZA i Mid-town.


AYZA är en vin och chokladbar belägen bara ett kort stenkast från Empire State Building. Det är ett romantiskt, trendigt och stilrent inrett ställe, som gjort för att på tu man hand unna sig ett par glas vin och något sött därtill. Runt ett nittiotal olika viner från världens alla hörn finns på menyn, och skulle du vara hungrig finns det dessutom mat att beställa. Det är emellertid vin och choklad baren är känd för (därav valet av namn.)


På chokladmenyn hittar man praliner från de ypperliga chokladkonstnärerna Jacques Torres och Martine's. Vi på redax provade fem olika bitar, varav alla var rent himmelskt goda. Våra två absoluta favoriter var Got Milk Chocolate, och Love Bug, där den förstnämnda bjöd på en mjölkchoklad som blivit lätt kysst av en god cognac, och den sistnämnda bjussade på en key lime-ganache täckt av vit choklad. Skulle du (precis som en viss person här på redax) vara en riktig chocoholic kan du dessutom beställa en av ställets signaturdrinkar; en Chocolate Martini. Choklad-martinin är helt enkelt en martini där choklad är en av huvudingredienserna. Det finns fem olika varianter av denna förföriska dryck, och de serveras alla tillsammans med en av Jacques Torres små välpolerade diamanter.


Som om gott vin, underbar choklad, och choklad-martinis inte vore nog har AYZA dessutom ett specialerbjudande som inte går att motstå; om du via Facebook gör en check-in under ditt besök får du ett gratis glas vin. Vi på redax valde att prova stället sangria (som vi redan i början av vårt besök fått ett litet smakprov av), vilken visade sig vara otroligt god.


View Larger Map
AYZA Wine & Chocolate Bar
11 W 31st St (mellan Broadway och 5th Ave)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Perfekt avslutning på vår New York resa!:)

Anonymous said...

Wow, det låter ju helt fantastiskt! Blir definitivt ett besök här nästa gång man är i NY. Tack för en fantastisk blogg!

Magnus Bäck said...

Ayza har numera också en filial i West Village (1 7th Ave South, vid Carmine St). Jag var dock inte jätteimponerad; efterrätterna var kanon men maten var i övrigt inte speciellt märkvärdig och servitrisen hade inte den koll på vinutbudet som jag väntat mig av personalen på en vinbar.

Post a Comment