Monday, April 18, 2011

306. Lomography Gallery Store


I dagens tips ska vi berätta om ett fenomen som med åren vuxit sig mycket starkt, och uppnått en nästan kultlik status. Innan dess vill vi återigen nämna Ett annat New Yorks Facebook-sida för alla er som ännu inte hittat dit. Du kan besöka vår lilla samlingsplats här. Nu tillbaka tillbaka till dagens tips, där vi ska berätta om Lomography Gallery Store i Greenwich Village.


Lomography är ett företag som startade för tjugo år sedan, då två Österrikiska studenter började ta bilder med den ryska kameran Lomo LC-A. De fascinerades av bildernas atmosfärfyllda kvalitéer, och startade snart företaget Lomography för att kunna distribuera den ryska kameran globalt. Med åren har nya kameror, film, och tillbehör utvecklats, och Lomography-butiker har öppnats världen över, varav en ligger i New York.


I New York-butiken säljs allt från kameror till böcker och kameratillbehör, och allt man som Lomography-fantast vågar drömma om finns i butikens sortiment. Lomography är emellertid så mycket mer än bara kameror, det är en rörelse där utställningar, konvent, och konstnärliga samarbeten är minst lika viktiga som produkten. Därför anordnas det i Lomographys New York-butik månatliga sammankomster, utställningar, och kurser där anhängare av rörelsen delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.


Är du ett fan av Lomography är ett besök till företagets butik och galleri i New York ett måste. Det är underbart att gå runt och titta på alla kameramodeller, och det faktum att butiken har alla företagets produkter i inventariet är ytterligare ett enormt plus i kanten. Skulle du inte vara ett fan av märket är ett besök ändå att rekommendera; kanske knallar du ut med en nyinköpt Lomo LC-A+ eller en klassisk Holga under armen. Annars kan du beskåda Nordamerikas största Lomograph-vägg, med över 35000 fotografier.


View Larger Map
Lomography Gallery Store
41 W 8th Street (mellan MacDougal Street och 6th Ave)
Manhattan

1 comments:

Ida said...

Hej och tack för alla fantastiska New York-tips!! Ska till New York en vecka i sommar och har en fråga som ni kanske möjligen kan besvara? Brukar det vara långa köer till museer (typ Guggenheim och The Met)? I många större turiststäder brukar man ju få köa i timmar för att komma in. Men det kanske mest gäller museer som visar traditionell konst, typ Da Vinci. Funderar annars på om man ska köpa biljetter på nätet i förväg. Mvh Ida

Post a Comment