Wednesday, April 20, 2011

307. Typhoon Lounge


Det har börjat bli riktig vår här i New York, med temperaturer upp mot 20 grader och blommande träd vart man än vänder blicken. När vädret är så här pass härligt vill man gärna äta lite lättare, så vi tänkte passa på att tipsa om en maträtt ni läsare bett att få se fler tips om; nämligen sushi. Det finns gott om sushi-restauranger här i stan, och ett ställe vi på Ett annat-redaktionen besöker ofta är Typhoon Lounge i East Village.


Typhoon Lounge är en hemtrevlig sushi-lounge på två plan, med en inredning som för tankarna till äkta Tokyo-izakayas. Förutom flera små bord finns det dessutom en generöst tilltagen bar, om du inte skulle vara hungrig. Maten är emellertid den huvudsakliga anledningen till ett besök, då ställets sushi är utsökt.


Sushin kan beställas både i bitar och i rolls. En roll består av fem till sex bitar, och det finns en uppsjö av olika varianter att prova på. Ett par favoriter här på redax är Spicy Tuna, Unagi, och Shrimp and Avocado, där de råa räkorna bjuder på en annorlunda men mycket delikat smakupplevelse. Skulle sushi inte vara din grej finns dessutom andra rätter på menyn.


Typhoon Lounge är en trevlig sushi-restaurang med mycket god mat. Söndag till torsdag har de även ett specialpris på sushi, där en något mindre meny finns tillgänglig för halva priset. Detta är en mycket prisvärd deal, där två personer äter sig mätta för en billig penning. De fem rollsen på bilden här ovanför kostade sammanlagt $12, vilket är ett mycket svårslaget pris för så god sushi.


View Larger Map
Typhoon Lounge
79 St Marks Place (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Hej!

Vilken fantastisk blogg ni har! Jag har börjat följa den slaviskt. Jag undrar om ni har något att avslöja om den hemliga klubben Beatrice Inn? Är det värt att försöka komma in? Vore så otroligt tacksam för svar! Tack för att ni finns!

Sofia

Post a Comment