Monday, April 4, 2011

300. MEGU


Det har äntligen blivit dags för vårt trehundrade tips här på Ett annat, och vi har vanan trogen firat detta jämna nummer med att besöka en restaurang av en något lyxigare kaliber. Innan vi ger oss i kast med god mat och dryck vill vi emellertid tacka alla er läsare för all fin feedback och alla era uppmuntrande kommentarer, både här på bloggen och på vår Facebook-sida. Ni är vår motivation, och utan er skulle Ett annat New York inte finnas till, så tusen tack! Nu beger vi oss ner till Tribeca, för ett besök på MEGU.


MEGU är en japansk restaurang där atmosfär är ett av ledorden. Det är ett rent nöje att besöka denna förstklassiga inrättning, främst för den utsökta maten, men även för inredningen. En stor buddha av is, som fridfullt vilar under en enorm klocka är det första man ser när man kliver in i restaurangen, och det intrycket sätter tonen för resten av besöket. Vår servitris avslöjade dessutom att en ny buddha karvas varje dag, allt för att gästerna ska ha en så fridfull och trevlig upplevelse som möjligt.


Nu några ord om maten, som naturligtvis är helt otrolig. Fisk och skaldjur har huvudrollerna bland förrätterna, och vi rekommenderar restaurangens ostron och Tuna Tartare varmt. När det kommer till varmrätter finns det två stora stjärnor på menyn, och en av dessa är MEGU's Signature River Stone Grill, där en Kobe Filet Mignon serveras på en varm sten, varpå den flamberas i Hennessy framför dina ögon. Kobe Steak anses vara bland det absolut bästa kött man kan hitta, och på MEGU är tillagandet av nämnda köttbit en konstart i sig. Resultatet är rent himmelskt.


Den andra stjärnan bland MEGU's alla rätter är deras Miso Silver Cod; en bit torsk som marinerats i miso och sake, varpå den tillagas till perfektion. Resultatet är naturligtvis helt otroligt, och denna rätt är av samma kaliber som den underbara biten Kobe Steak. Det finns dessutom sushi och sashimi att beställa, och även om vi inte provade detta under vårt besök är vi säkra på att kvalitén och smakerna är minst lika fantastiska som bland övriga rätter.


MEGU är en underbar restaurang för de tillfällen när man vill unna sig något utöver det vanliga. Ställets Kobe Steak och Miso Silver Cod är två helt otroliga rätter som rekommenderas varmt av oss på Ett annat-redax. Det finns dessutom ett fint litet utbud av goda sake-sorter på drinkmenyn, vilket bidrar till att sätta ytterligare en guldkant på besöket.

En trerätters med ett par drinkar går på runt $400 inklusive dricks, för två personer.


View Larger Map
MEGU
62 Thomas Street (mellan Church Street och W Broadway)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Kobe steak!!!!!

Post a Comment