Thursday, March 17, 2011

294. Fontana's


Ett annats Facebook-sida har nu över 1000 fans! Det är något vi på redaktionen är otroligt stolta över, och om du ännu inte besökt vår lilla samlingsplats kan du göra det här! Nu till dagens tips, som tar oss till Lower East Side, och en bar där en en nära vän hade avskedsfest innan hon flyttade tillbaka hem till San Francisco igen. Fontana's är namnet på baren vi talar om.


Fontana's är ett stort ställe på tre plan, med tre välfyllda barer, ett biljardbord, och en scen. Flera kvällar i veckan kan man höra livemusik från både lokala och internationella akter, och däremellan arrangeras ofta temakvällar med vitt skiftande musikinriktningar (där New Romantic verkar vara en av de mest populära). Det kan ofta bli riktigt fullpackat inne på Fontana's, men trots detta finns det alltid utrymme att umgås med vänner och bekanta.


Som nämnt finns det tre barer inne på Fontana's, från vilka man kan beställa någon av de runt 30 olika ölsorterna som finns i sortimentet. De flesta ölerna är klassiker som Guinness, Bud, och Heineken, men man kan även hitta uppstickare som redaktionsfavoriten Hitachino Nest. På onsdagar mellan sju och nio arrangeras dessutom trivia (en nördig syssla som vi på redax försöker delta i så ofta vi kan), till vilken det serveras gratis pizza.


Till sist en liten varning. När tidigare nämnda vän arrangerade sin avskedsfest hos Fontana's bestämde jag mig för att prova några av ställets drinkar. Allt var frid och fröjd ända tills jag stiftade bekantskap med en stark rackare vid namn Dark & Stormy. Styrkan på denna drink är löjligt hög, och jag rekommenderar att du, precis som jag gjorde, delar den med en vän redo att lämna stan.


View Larger Map
Fontana's
105 Eldridge Street (mellan Broome och Grand Street)
Manhattan

1 comments:

Unknown said...

Mmm, det lär bli en dark & stormy när vi skall över i början av April :)

Tack för en underbar blogg!!
Vi fick i början av veckan styra om allt från en resa till Tokyo till NY med allt vad planering det innebär och den här bloggen är oumbärlig!!

Post a Comment