Monday, March 21, 2011

295. Tramway Diner


Uramerikansk komfortmat är något som måste upplevas när man befinner sig här i landet, och det absolut bästa stället att inmundiga en bit av denna riktigt genuina americana är naturligtvis på en diner. Här i våra kvarter på Upper East Side hittar man en mängd trevliga diners, och den senaste vi på Ett annat-redaktionen besökt heter Tramway Diner.


Tramway Diner har snart 50 år på nacken, och ligger tvärs över gatan från linbanan som tar dig över Queensborough Bridge och East River. Ett fönsterbord bjuder på en charmant utsikt, med linbanan, en pulserande aveny, och tegelbyggnader med de obligatoriska vattentankarna på taken, som några av huvudingredienserna. Dessutom har Tramway Diner en underbar meny, med rätter som mättar hungriga magar dygnet runt. Allt från burgare till frukosträtter som French Toast finns på menyn.


En diner är inte en diner om det inte finns ett fint utbud av glassbaserade drycker till beställning. Hos Tramway kan man hitta Milkshakes, Extra Thick Milkshakes, Egg Sodas, samt floats på menyn. Beställer du den sistnämnda serveras den naturligtvis toppad med grädde och ett körsbär.


Tramway är en mycket trevlig och genuin diner. Att slå sig ned i ett av båsen, och titta på utsikten medan man avnjuter sin, kanske något för kaloririka, måltid är en mycket New Yorksk upplevelse som rekommenderas varmt. Stället serverar dessutom mycket goda Tuna Melts, som är min personliga favorit när jag drabbas av diner-frossa.

Tramway Diner har öppet dygnet runt.

***EDIT***
Tramway Diner har tyvärr stängt.


View Larger Map
Tramway Diner
1143 2nd Ave (mellan E60th och E61st Street)
Manhattan

1 comments:

Tess said...

Tack för grym läsning!

Tipsar gärna om gratis shopping guiden http://www.newyorkshoppinglist.com!

Dom har bla samlat en grym lista över bra vintage och second hand affärer...

Kom precis hem från en shoppingtripp med många påsar...

/Tess

Post a Comment