Monday, March 14, 2011

292. Stand


I fredags blev Ett annat New York utvald till Sveriges bästa reseblogg av minTur.se! Vi är otroligt stolta över denna utnämning, och vill passa på att tacka er läsare för att ni läser och uppskattar våra tips! En stor del av helgen spenderades i firandets tecken, med drinkar på bland annat Decibel och Cienfuegos. Vi hann dessutom med ett besök på en av stans bästa hamburgerbarer, Stand vid Union Square.


Stand är en restaurang där hamburgare gjorts till en konstart. På menyn kan man hitta ett tiotal olika varianter av denna helamerikanska rätt, och alla är grillade till perfektion. Din burgare serveras rare om du inte ber om att få den lite mer genomstekt, och om andan faller på kan du dessutom be om extra ost eller ett par tjocka skivor bacon för att göra din kreation så dekadent som möjligt. Vi på Ett annat-redaktionen beställer antingen en Classic, eller en Bold Burger (en dubbelburgare som serveras med bacon, ett stekt ägg, samt ytterligare sex delikata toppings) när vi besöker Stand.


Till din burgare vill du naturligtvis ha pommes, och då består ditt val av Fresh Cut Fries, Shoestring Fries, eller Sweet Potato Fries. Vad ditt val än blir tycker vi att du ska be att få dina pommes dränkta i ost, dom blir helt enkelt så mycket godare på det viset. Skulle du inte gilla fries finns dessutom lökringar, mac'n'cheese, och coleslaw på menyn (och om du frågar går det nog även att få dessa serverade i ett litet hav av smält ost.)


Till sist vill vi tipsa om en av stans absolut godaste milkshakes; Stands Toasted Marshmallow Milkshake. Denna shake är så god att den utsetts till New York's bästa milkshake av Food Network, och vi på redax kan intyga om att den lever upp till denna utnämning. De rostade marshmallowsen fungerar utmärkt med vaniljglassen, vilket resulterar i en shake som smakar härligt somrig på ett charmant amerikanskt vis.

Återigen, ett stort tack till er läsare och minTur.se för att ni valt oss som Sveriges bästa reseblogg!


View Larger Map
Stand
24 E 12th Street (mellan University Place och 5th Ave)
Manhattan

3 comments:

Ida said...

Hej!

Först vill jag bara tacka för en grymt bra blogg.

Men nu till min kluriga fråga. Jag åker till New York i april och vill ju så klart äta den allra bästa burgaren. Vilket av alla de ställen ni tipsat om är THE bästa burgaren i hela New York?

DOA said...

Oooh, den milkshaken är bara så god!

resespanarna.se said...

Stort grattis till utmärkandet! Det förtjänar ni verkligen. Vi skrev tidigare om resor under namnet "På väg - en blogg om resor". Men har nu flyttat. Jag snubblade över en nyhet om New York häromdagen som jag bloggat om och tänkte tipsa er om såvida ni inte redan känner till det:

http://resespanarna.se/2011/03/losgodis-pa-manhattan/

Allt gott. /Olle

Post a Comment