Friday, January 28, 2011

274. Grand Sichuan


En god vän, och tillika medlem i lunchklubben som vi på Ett annat-redaktionen är en del av, ska lämna New York för att se sig om i världen. Med anledning av detta (förhoppningsvis temporära) farväl begav sig merparten av nämnda lunchklubb nyligen ut i vinternatten (dock utan att byta namn till middagsklubben) med radarn inställd på hot pot. Målet var Grand Sichuan i Chinatown.


Grand Sichuan är en kinesisk restaurang vars specialitet är hot pot. Faktum är att de har rykte om sig att servera stans bästa variant av denna mustiga rätt, och efter vårt besök kan vi bara nicka instämmande. En hot pot är en gryta buljong som hålls kokande över öppen eld vid bordet, varpå man tillagar kött, fisk, och grönsaker tillsammans med sina bordskamrater. Du beställer själv vad du vill koka i buljongen, samt vilken sort du vill ha.


Hos Grand Sichuan kan man beställa en tudelad gryta, och på så sätt få två olika buljonger att välja mellan. Lunchklubben valde en mildare kycklingbuljong, samt restaurangens mycket heta signum: deras chilibuljong (det är trots allt Szechuan-matlagning vi talar om). Båda är mycket goda, men är du inte så het på kryddstark mat rekommenderar vi att du tar det lugnt med den starkare av de två.


Hot pot är ett extremt trevligt sätt att umgås. Man får koka kött tillsammans, samt se sina vänner bryta ut i svettningar när chilin bränner till. Konceptet gör sig bäst om man är en något större grupp, men funkar även om man är två.

Till sist vill vi önska Amy lycka till på sina äventyr ute i världen, samt tacka henne för att hon visade oss Grand Sichuan!

***EDIT***
Grand Sichuan har dessvärre stängt.


View Larger Map
Grand Sichuan
125 Canal Street (mellan Bowery och Chrystie Street)
Manhattan

3 comments:

Eddie said...

Gött!

Ett stenkast från Fyndet said...

Jag är helt tagen av alla roliga tips ni ger! Hittade hit för några veckor sedan i min jakt på lite "udda" NYC info inför vår (min, syster, kompis) resa över Kristihimmelfärdshelgen, och jag kan ju säga att jag är inte det minsta besviken på era skriverier :)

Tack! Nu gäller det bara att sålla bland tipsen eftersom vi ju bara har drygt 4 dagar på oss :(

Anonymous said...

vi var dar ikvall o det var stangt, alltsa hade upphort helt. Ga inte dit.

Post a Comment