Monday, January 24, 2011

272. Oro Bakery and Bar


Helgen som gått har varit ordentligt kylig här i New York. Kung Bore har svepit genom stadens gator och knäppt oss alla på näsan med sina frusna fingrar, men inget ont som inte för något gott med sig. I vårt fall har kylan inneburit ett par trevliga barbesök, varav ett var hos Sunny's i Red Hook (där jag tror mig ha hört svenska talas bland borden). Förutom bourbonspetsad cider har vi under helgen dessutom fått i oss ett par glas vin, och detta lyckades vi med på Oro i Little Italy.


Oro är ett kombinerat bakeri och vinbar som är extremt gemytligt och romantiskt. Det är ett ställe där man kan sitta ett par timmar och äta en matbit, en dessert, samt dricka ett par glas vin tillsammans med någon man tycker om. De har en fin liten vinmeny, och personalen hjälper gärna till med rekommendationer.


Om du besöker Oro före klockan åtta på kvällen har de dessutom en fin-fin happy hour där du får två drinkar för priset av en. Själv är jag mycket förtjust i denna deal, och då det dessutom finns sake att beställa är ett besök alltid frestande närhelst jag befinner mig i grannskapet.


Till sist vill vi berätta om något som är helt underbart när kylan biter i frostnupna kinder; Oro's Baileys Hot Chocolate. Denna goda drink är, som du nog klurat ut, en varm choklad blandad med Baileys. Smaken är ljuvlig, och före åtta får du som sagt två för priset av en.


View Larger Map
Oro Bakery and Bar
375 Broome Street (mellan Mulberry och Mott Street)
Manhattan

4 comments:

Miss 80's said...

Tusen tack för en fantastisk blogg! Jag är helt lyrisk och kopierar tips för fulla muggar. Har nämligen längtat till NY så länge jag kan minnas och nu i maj bär det äntligen av, en torsdag till måndag. När man har så kort tid på sig, är en sådan här guide ovärderlig! :-)

En shoppingfråga: Jag älskar Guessväskor. Var hittar jag det till bra priser?

Miss 80's said...

Tack, såg svar på er FB-sida. :-)

/Miss 80's

Elin said...

Vilken blogg!
Är så glad att jag hittade den :)
Åker till NYC med sambo och barn i höst och kommer garanterat att prova flera av era tips.

Hans Lyttkens said...

Vilket utmärkt tips. Det är en liiten bar så man kan behöva gå flera gånger innan man får plats, även om det verkar vara lugnt åtminstone vardagar under happy hour-tiden. Kan komplettera Ett annat-informationen med två saker: de har ett grymt snabbt bredband, slår allt, framför allt vårt hotells långsamma. Så min son var överlycklig och tankade musik för fullt! För det andra blandas i stort sett alla spritdrinkar med sake som sprit-ingrediens. Annorlunda! /Hans L

Post a Comment