Friday, January 14, 2011

268. Limelight Marketplace


Att New Yorks shopping-utbud är av världsklass har nog inte undgått någon. Underbara andrahandsaffärer, billiga outlets, och lite lyxigare märkesbutiker står alla att finna bara en kort tunnelbanetur bort. Det finns dessutom en mängd kul köpcentrum att besöka, och vi har kikat lite närmare på ett av de lite mer originella av dessa, nämligen Limelight Marketplace i Chelsea.


Limelight Marketplace är ett köpcentrum bestående av ett fyrtiotal butiker, alla inhysta i en gammal kyrka. Efter att kyrkan såldes någon gång på 70-talet förvandlades den till en av stans hetaste nattklubbar, The Limelight, och den senaste inkarnation är alltså i form av en handelsplats där det går att hitta allt från böcker till skönhetsartiklar.


Köpcentrat består av tre plan, samt ett virrvarr av trappor som leder in och ut ur de olika butikerna. Förutom tidigare nämnda artiklar finns även chica små klädbutiker och vinbarer inhysta i den gamla kyrkan, och det är kul att bara kika in på en liten upptäcksfärd. Konstruktionen för lätt tankarna till M.C. Escher's verk och jag finner mig trots upprepade besök tvungen att fråga personalen om hjälp gång på gång.


Min absoluta favorit hos Limelight finner du på bottenplanet, där ett gäng dessert-ställen trängs i ett av hörnen. En av dessa sockersöta sirener heter Butterfly Bakeshop, och vill du unna dig något riktigt speciellt rekommenderar jag deras jordgubbe och jordnötsmörskreation. Den är ljuvlig, och det perfekta mellanmålet när du irrar runt bland trappor och butiker.


View Larger Map
Limelight Marketplace
656 6th Ave (mellan W 20th och W 21st Street)
Manhattan

3 comments:

Maria S said...

I love the Limelight. I went there a few times after attending Sophie Kinsella's bookreading of her newest shopaholic book. It's truly a pearl! I recommend people to go there for a different shopping experience!

DOA said...

Jag gillade nog stället mer när det var en klubb. Det var ett häftigt ställe att parta loss på. Nu känns det väldigt kliniskt med den starka belysningen.

Wire-to-Wire said...

Tack för ännu ett lysande blogginlägg. Jag uppskattar er sida mycket, och lovar att bli bättre på att framföra det!

Post a Comment